Gasttrainers

ulla

Ulla de Wreede
Zelf ben ik het levendige bewijs dat mindfulness werkt. 7 jaar geleden volgde ik mijn eerste training. Op zoek naar balans in mijn drukke bestaan met een gezin met twee kinderen en een hectische baan, leerde ik aandachtiger en bewuster te leven. Een aantal jaar verder en nog steeds druk, ben ik blij dat ik toen ook heb geleerd om met een mildere blik naar mezelf te kijken.

Het is mooi om te zien dat wat voor mij werkt, ook voor een ander werkt. Dat ervaar ik in de 8 weekse trainingen en ook in de workshops die ik geef aan professionals. In mijn eigen coachingspraktijk maak ik om die reden regelmatig gebruik van mindfulness-technieken.

CharlotteThomassen

Charlotte Thomassen
Charlotte Thomassen is  psycholoog en mindful parenting trainer.

Als psycholoog heb ik altijd met ouders en kinderen gewerkt. Ik ben vrij ‘down to earth’ ingesteld en ben veel bezig met persoonlijke ontwikkeling en groei. Door een aantal heftige gebeurtenissen in mijn leven, kwam ik tot inzicht dat ik erg ‘in mijn hoofd’ zat, veel piekerde en dat dat de stress voor mij eigenlijk verergerde. Daar wilde ik wat aan doen. Zo ben ik nog niet zo lang geleden met Mindfulness in aanraking gekomen. Dit heeft mij geleerd me meer bewust te worden van mijn lichaam en heeft me leren zien hoe sterk dit in verbinding staat met ‘dat altijd actieve hoofd’. Dit is juist vaak de reden dat we (nog meer) stress ervaren.  De bewustwording van ons lichaam en er naar leren luisteren zijn we denk ik in zijn algemeenheid hier in het westen behoorlijk kwijtgeraakt. Alles moet verklaard en gerationaliseerd worden, vanuit je hoofd dingen doen, en anders wordt het al gauw als zweverig gezien.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet van zweverig houd en ik bevooroordeeld was voor ik met Mindfulness te maken kreeg (‘Moet ik op zo’n kussentje gaan zitten mediteren? No way’).  Maar nu ik weet wat Mindfulness is, kan ik zeggen dat het niet zweverig is. Het is niets anders dan in het hier en nu zijn met je aandacht, zonder te oordelen.  En inderdaad soms zit ik op dat kussentje, want dat geeft me rust. Maar dan wel met beide benen op de grond!

Toen ik hoorde dat Mindfulness ook in (stressvolle) opvoedsituaties toegepast kan worden en dat daar goede resultaten mee bereikt worden, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek, ben ik met veel plezier de Mindful Parenting Trainer opleiding gaan volgen.

Ik hoop dan ook dat ik met mijn training Mindful Parenting nog veel ouders kan helpen om Mindfulness in hun opvoeding toe te passen, en hen te laten ervaren hoe waardevol dat is, voor zowel henzelf als voor hun kind(eren)!

Monique VeerkampDSC_0664
Monique Veerkamp is psychotherapeut en mindfulnesstrainer.

Al vele jaren werk ik als psychotherapeut met mensen, die ernstig lijden onder de heftigheid van hun emoties en de problemen die zij ondervinden bij hun pogingen deze te reguleren.

Door yoga en meditatie te beoefenen, ontdekte ik de waardevolle combinatie van psychotherapie en mindfulness.

Ik volgde de opleiding tot mindfulnesstrainer bij het gerenommeerde Instituut voor Mindfulness. Hier vond ik wat ik zocht voor mijzelf én voor mijn cliënten: een methode om een aandachtvolle en oordeelvrije houding te ontwikkelen ten opzichte van alles wat zich in het leven aandient. Eenvoudig en moeilijk tegelijk.

Veel van mijn cliënten maakten in eerdere psychiatrische behandelingen kennis met mindfulness en haakten ontmoedigd af. Wat door hen vaak werd gezien als eigen falen, bleek het falen van een training die de vertaalslag miste.

Vanaf 2009 ontwikkelde ik in samenwerking met borderlinecliënten een mindfulnesstraining, die gebaseerd is op het protocol van MBSR en MBCT. Vanwege de grote mate van zelfveroordeling die deze doelgroep kent, voegde ik oefeningen in zelfcompassie toe.

Mindfulness Based Emotion Regulation Training (MB-ERT) is beschreven in ‘Stilstaan in de storm, mindfulness bij heftige emoties’, uitgegeven door LannooCampus.

pietermaartenbouman

Pieter Maarten Bouman

Pieter Maarten Bouman (1952) is ervaren Mindfulness trainer en schematherapeut.

Hij heeft intensief met beide methoden (ST en MF) in groepsbehandelingen binnen de GGZ gewerkt. In de afgelopen 4 jaar heeft hij intensief gewerkt met een combinatietraining, die oorspronkelijk gebaseerd is op het protocol van M.Vreeswijk.

Foto Susanne KiemelSusanne Kiemel voor Mindfulness voor kinderen

Op het Centrum voor Mindfulness Den Haag worden ook gasttrainingen Mindfulness voor Kinderen gegeven, door Susanne Kiemel, Mindful Kids Trainster en yogalerares. Zie voor meer informatie haar site, www.zachtensterk.nl.

 

 

AVT_Edel-Maex_766Edel Maex

Edel Maex is psychiater in Antwerpen, Zenbeoefenaar, en al jaren werkzaam als
mindfulnesstrainer. Hij is bekend van het boek Mindfulness, in de maalstroom van je leven, en zijn mooie meditatie-CD’s. Bekijk zijn site voor meer informatie.

.

Frits 08

Frits Koster

Frits Koster is een zeer ervaren meditator en mindfulness trainer.

Zie voor meer informatie over Frits Koster zijn site.

Reacties zijn gesloten.