Over Didi de Joode

Mijn naam is Didi de Joode. Sinds 2010 ben ik werkzaam als mindfulnesstrainer, geregistreerd als categorie-1-trainer bij de VMBN.

In 1999 ben ik Vipassana-meditatie gaan beoefenen, onder begeleiding van o.a. eerw. Mettavihara, Jotika Hermsen, Frits Koster en Coby van Herk.

De mindfulnesstraining komt voort uit inzichtsmeditatie (vipassana/zen).

Deze methode is voor mij een heel praktische en effectieve manier gebleken om meer bewustzijn, meer rust, meer aandacht, minder gepieker en minder automatische reacties te ontwikkelen en ervaren.

Omdat ik sinds 2000 werkzaam ben als opleider/trainer in de zorgsector, met name GGZ, was het voor mij een heel logische stap om me ook te scholen en ontwikkelen tot mindfulness trainer.

De focus verschuift daarbij van ‘mensen helpen’  naar ‘mensen tools aanreiken om zichzelf te helpen’ en dat wordt door de deelnemers ervaren als duurzamer, rijker en waardevoller.

En natuurlijk: mindfulness is voor iedereen, ook voor mensen die geen concrete klachten of doelen hebben. De effecten zijn er niet minder om!

In 2014 heb ik acht psychologen opgeleid tot mindfulnesstrainer in Suriname, en samen met hen ook trainingen verzorgd voor hun cliënten.

Ook heb ik een ‘mindfulness light’-programma ontwikkeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking, en deze training met veel plezier en succes uitgevoerd in verschillende zorginstellingen.

Voor 2000 heb ik vele jaren gewerkt als bedrijfsmaatschappelijk werkster, en als crisisinterventor in de verslavingszorg en de psychiatrie.

Naast mijn werk reis ik graag, met name in gebieden waar het toerisme nog niet zo ontwikkeld is. En ik sport graag, met name buitensporten, en ik ben een filmliefhebber.

Scroll naar top