Over Esther Frusch

“Graag neem ik je mee op reis om meer dansend door het leven te gaan. Ritmisch op de golfbewegingen die het leven te bieden heeft…”

Ik ben Esther Frusch, 32 jaar en woon in Den Haag.

Sinds 2005 ben ik werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg, waarvan nu bijna 10 jaar in de jeugd-verslavingszorg. Ik was sociotherapeut en groepstherapeut. Nu ben ik ambulant cognitief gedragstherapeutisch werker en sinds 2017 mindfulness trainer. Mijn vrije tijd besteed ik graag aan familie en vrienden, allerlei soorten dansen, concerten en voorstellingen bezoeken, reizen en vrijwilligerswerk bij de vereniging voor cognitieve gedragstherapie.

Gedurende een uitdagende periode in 2013 ben ik in aanraking gekomen met mindfulness. Wat heb ik van mindfulness geleerd? Alles komt en gaat… Raak niet te veel gehecht aan de fijne momenten, maar ervaar het leven zoals het gaat. Plezierige en minder plezierige momenten wisselen af. Onze maatschappij is gericht op je goed voelen, succes etc. Het lijkt versterkt te worden door o.a. social media. Iedereen wil zich graag goed voelen en daar is niks mis mee. We hebben dit gemeenschappelijk. Het wordt een probleem als het najagen van het goede gevoel onnodig stress en ongemak opleveren. Je kunt je immers niet altijd goed voelen. Ik zie dat veel mensen, net zoals ik, soms onbewust moeilijke momenten verdringen door heel hard werken, een druk vrije tijdsprogramma, veel eten, overmatig telefoongebruik, een extra glaasje wijn etc. Tijdelijk kan dit helpen. Op den duur meestal niet en kan het verdringen zelfs bijdragen aan nog meer stress en ongemak.

Mindfulness heeft mij geleerd anders en bewuster met fijne en moeilijke momenten om te gaan. ‘Normale’ momenten kunnen bijzonder voelen als je er anders naar leert kijken met oog voor kleinere details. Ik wil dit graag met je delen en vooral laten ervaren in de training MBCT.

Esther start op 7 maart 2019 met een MBCT training. Klik hier voor meer informatie.

Afbeeldingsresultaat voor vvm mindfulness logo

Scroll naar top