Over Gretta Simonis

Mijn dagelijkse programma is nogal vol, druk en hectisch.
Als ik na een drukke werkdag thuiskom ga ik naar mijn volkstuin en kom tot rust. Met mijn handen in de aarde, de geur van grond en blad of zittend op mijn bankje naast de lavendel, luisterend naar het gegons van de hommels en bijen, genietend van de laatste zon…
In het moment voel ik mij één met alles om me heen.

Vaak verwonder ik me en vraag ik me af hoe ik deze rust, dit gevoel van een zijn met het moment mee zou kunnen nemen in mijn drukke en hectische dagen waarin ik voortdurend mijn tijd en aandacht moet verdelen, ballen in de lucht houd en targets moet halen…herkenbaar ?

Mijn naam is Gretta Simonis en ik werk vanaf 1979 in de gezondheidszorg, de laatste jaren als gespecialiseerd verpleegkundige in de GGZ en geef ik Mindfulness trainingen. Voor anderen zorgen doe ik met hart en ziel wat betreft zorgen voor mijzelf kan ik zeggen dat dat een stuk minder goed ontwikkeld was en het vinden van een goede balans daarin een behoorlijke uitdaging. Mindfulness heeft zowel mijn persoonlijke als professionele leven enorm verrijkt en ik ervaar veel voldoening aan het geven van trainingen. Het is mooi om deelnemers door mindfulnesstraining sterker te zien worden, meer toegerust ten aanzien van de uitdagingen die het leven ons vaak ongevraagd en ongewild presenteert. Dit kunnen grote thema’s zijn maar ook verstoringen in ons dagelijks leven. Het kan uitermate leerzaam zijn om in een veilige en vriendelijke sfeer je reacties op deze uitdagingen bewust te worden en te onderzoeken. Op deze manier kun je je meer bewust worden van je keuzemogelijkheden en leren beter voor jezelf te zorgen zodat je minder stress ervaart.

Je bent van harte welkom in een van mijn mindfulnessgroepen om de 8 weekse training mee te doen, ik hoop van harte dat je je inschrijft.

Op 7 januari 2019 start de mindfulness training MBCT van Gretta in Zeist.

Scroll naar top