Trainer

 • Hende Bauer
  Hende Bauer

  Aan mindfulness en MBCT heb ik mijn hart verloren: het heeft goede, soms verbluffende resultaten – en het is erg leuk om te doen. Ik integreer een degelijke achtergrond als psycholoog en wetenschapper in het werken met mindfulness: voeten op de grond en wetenschappelijk onderbouwd.
  Na mijn afstuderen als psycholoog in 1988 heb ik gewerkt als behandelaar en trainer; ik ben psychotherapeut (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ook ben ik supervisor VGCT, supervisor NVP en leersupervisor NVP (voor supervisie over supervisie). Sinds 2000 houd ik me steeds meer intensief bezig met meditatie en mindfulness.

  Ik ben de directeur en oprichter (in 2007) van het Centrum voor Mindfulness Den Haag om me helemaal aan mindfulness te kunnen wijden.

  Het mooie van mindfulness is dat het heel sterk werkt ook bij mensen met vervelende klachten terwijl het ook waardevol is voor wie gewoon nieuwsgierig is of zich persoonlijk wil ontwikkelen.

  Lees meer

Centrum Mindfulness

Locatie

Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.
Categorie

Datum

04 nov 2020
Expired!

Tijd

19:30 - 22:15

COMPASSIE 2 MBCL | Mindfulness-based Compassionate Living | nieuw lesprogramma

Nieuw lesprogramma, gebaseerd op de MBCL ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink. In dit programma wordt stilgestaan bij de verschillende ‘standen’ waar we in kunnen staan: stress, jagen, kalmering, en hoe je daar wijzer mee om kunt gaan. Je traint jezelf in het meer contact maken met je kalmeringssysteem.

Er wordt geoefend met verschillende invalshoeken en oefeningen, verhalen en gedichten, om je in staat te stellen makkelijk contact te maken met vriendelijkheid, mededogen, gelijkmoedigheid, vreugde, voor anderen en voor jezelf.
De meesten van ons zijn niet zo zachtaardig – juist voor onszelf, dus daar wordt extra aandacht aan gegeven.

Het is een mooi programma voor na een mindfulnesstraining of andere basis in meditatie, als vervolg, verdieping en verzachting. Deze training is verspreid over een aantal weken zodat je kan oefenen met het geleerde in je eigen leven, en dit kan gaan integreren. Je wordt geacht geregeld zelf te oefenen met behulp van audiobestanden.

Start 4 november 2020 | 8 woensdagavonden en 1 woensdagochtend/middag

Data: 4, 11, 18 en 25 november; 2 en 16 december 2020; 6 en 13 januari 2021 + 1 Stiltedag: 23 december van 10.00 – 14.00 uur. Reservedatum: 20 januari 19.30 – 22.15 uur, ook graag vrijhouden!

Tijden: 19.30 – 22.15 uur

Kosten: voor deze training bedragen 595 voor zelfbetalers en 989 als de werkgever betaalt. Prijs inclusief boek, audiobestanden en consumpties.

Trainer
De trainingen worden begeleid door Hende Bauer of Nicolette Tijdgat. Zij werden beiden opgeleid door Frits Koster en Erik van den Brink, en zijn alle twee toegelaten tot het MBCL Register A in 2017.

Voor deze training geldt dat je zonder kosten mag annuleren tot de aanvang van de training als je klachten hebt of in quarantaine moet ivm de onzekerheid door het Corona-virus (er is ook de mogelijkheid om dan online aan te sluiten).

Het is een vreemde paradox:
als ik mezelf accepteer zoals ik ben,
dan kan ik veranderen.
Carl Rogers

Scroll naar boven