Trainer

 • Hende Bauer
  Hende Bauer

  Aan mindfulness en MBCT heb ik mijn hart verloren: het heeft goede, soms verbluffende resultaten – en het is erg leuk om te doen. Ik integreer een degelijke achtergrond als psycholoog en wetenschapper in het werken met mindfulness: voeten op de grond en wetenschappelijk onderbouwd.
  Na mijn afstuderen als psycholoog in 1988 heb ik gewerkt als behandelaar en trainer; ik ben psychotherapeut (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ook ben ik supervisor VGCT, supervisor NVP en leersupervisor NVP (voor supervisie over supervisie). Sinds 2000 houd ik me steeds meer intensief bezig met meditatie en mindfulness.

  Ik ben de directeur en oprichter (in 2007) van het Centrum voor Mindfulness Den Haag om me helemaal aan mindfulness te kunnen wijden.

  Het mooie van mindfulness is dat het heel sterk werkt ook bij mensen met vervelende klachten terwijl het ook waardevol is voor wie gewoon nieuwsgierig is of zich persoonlijk wil ontwikkelen.

  Lees meer

Centrum Mindfulness

Locatie

Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Datum

15 feb 2023 - 10 mei 2023

Tijd

All Day

Kosten

€-1,00

SUPERVISORENOPLEIDING VOOR MINDFULNESSTRAINERS | 4 woensdagen | Start 8 maart 2023

Our lives improve only when we take chances – and the first and most difficult risk we can take is to be honest with ourselves.
– Walter Anderson

SUPERVISORENTRAINING VOOR MINDFULNESSTRAINERS

Ben je een ervaren mindfulnesstrainer?

Wil je andere (beginnende) mindfulnesstrainers supervisie geven? Krijg je misschien al zelfs die vraag?

Ben je betrokken bij een opleiding waar je supervisiewerk voor doet?

Heb je behoefte aan handvatten voor dit zo mooie maar uitdagende en soms complexe werk?

Wil je eens samen met andere trainers en supervisoren i.o. reflecteren op wat supervisie is, wat goede supervisie is, en hoe de mindfulnessprincipes recht te doen binnen je supervisie?

Gedurende 4 dagen werken we samen aan:

 • Wat supervisie is, wat het niet is

 • Vormen en stijlen van supervisie

 • Werkvormen binnen supervisie

 • Hoe het supervisieproces vorm te geven

 • Welke competenties dient een mindfulnesstrainer te ontwikkelen?

 • Competenties van supervisoren

Er wordt gewerkt met korte theoretische inleidingen en met veel oefening. Tijdens de training bespreek je ook eigen supervisiesessies m.b.v. video-opnames of live supervisie. Er is wat leeswerk maar het accent ligt op uitwisseling en oefenen. Er is veel ruimte voor vragen van deelnemers.

De docent

De training wordt gegeven door Hende Bauer. Zij is mindfulnesstrainer, mindfulnessopleider, compassietrainer en psycholoog/psychotherapeut. Ze begon haar loopbaan als psycholoog en behandelaar, en is opgeleid tot cliëntgericht psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut met als specialisaties systeemtherapie en groepstherapie. Zij geeft sinds het begin van haar loopbaan (1990) supervisie, is geregistreerd supervisor VGCT, supervisor NVP, supervisor VVM en supervisor VMBN. Daarnaast is ze leersupervisor (geeft supervisie aan supervisoren).
Hende Bauer mediteert sinds 2000 (Zen en mindfulness), en geeft mindfulnesstrainingen aan groepen sinds 2005. Ze richtte in 2007 het Centrum voor Mindfulness Den Haag op: hier geeft ze basistrainingen MBCT en MBSR, compassietrainingen MSC en MBCL, trainingen aan professionals, trainersopleidingen MBCT, leertherapie, supervisie. Zij gaf ruim 100 mindfulnesstrainingen.

Data 2023: 4 woensdagen van 10:00 – 17:00

 • 8 maart
 • 5 april
 • 10 mei
 • 31 mei 

Wie kan VVM-supervisor worden?
Gecertificeerd lid van de VVM
Minimaal 5 jaar ervaring als mindfulness professional
Minimaal 20 mindfulness trainingen gegeven
Afgeronde opleiding tot supervisor
Opleiding tot Supervisor

De opleiding tot supervisor wordt gefaciliteerd door de VVM en gegeven door Hende Bauer.
Het betreft een vierdaagse opleiding.

De locatie is (onder voorbehoud) op het Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie, Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.
De kosten voor de opleiding bedragen € 675,- voor leden van de VVM of € 775,- voor niet leden (lidmaatschap voor VVM kost € 80,- / jaar). Dit is inclusief koffie/thee en exclusief de benodigde literatuur. Je neemt je eigen lunch mee. De opleiding gaat door met een minimale deelname van 10 personen en maximaal 12. 

Heb je vragen over deze opleiding of wil je je aanmelden? Mail dan naar de VVM. Klik op onderstaande knop voor het mailadres. 
 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Scroll naar boven