Trainer

 • Hende Bauer
  Hende Bauer

  Aan mindfulness en MBCT heb ik mijn hart verloren: het heeft goede, soms verbluffende resultaten – en het is erg leuk om te doen. Ik integreer een degelijke achtergrond als psycholoog en wetenschapper in het werken met mindfulness: voeten op de grond en wetenschappelijk onderbouwd.
  Na mijn afstuderen als psycholoog in 1988 heb ik gewerkt als behandelaar en trainer; ik ben psychotherapeut (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ook ben ik supervisor VGCT, supervisor NVP en leersupervisor NVP (voor supervisie over supervisie). Sinds 2000 houd ik me steeds meer intensief bezig met meditatie en mindfulness.

  Ik ben de directeur en oprichter (in 2007) van het Centrum voor Mindfulness Den Haag om me helemaal aan mindfulness te kunnen wijden.

  Het mooie van mindfulness is dat het heel sterk werkt ook bij mensen met vervelende klachten terwijl het ook waardevol is voor wie gewoon nieuwsgierig is of zich persoonlijk wil ontwikkelen.

  Lees meer

Locatie

Centrum Mindfulness
Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Datum

06 sep 2023 - 31 dec 2023
Verlopen!

Tijd

Gehele dag

Kosten

€675,00

SUPERVISORENOPLEIDING VOOR MINDFULNESSTRAINERS | Live training | In 4 woensdagen | Start 6 september 2023 | Data onder voorbehoud

Our lives improve only when we take chances – and the first and most difficult risk we can take is to be honest with ourselves.
– Walter Anderson

Wie kan VVM-supervisor worden? 

 • Gecertificeerd lid van de VVM

 • Minimaal 5 jaar ervaring als mindfulness professional

 • Minimaal 20 mindfulness trainingen gegeven

 • Afgeronde opleiding tot supervisor

 • Opleiding tot Supervisor

Data en tijden

Het betreft een vierdaagse opleiding. 4 woensdagen van 10.00 – 17.00 uur.

6 september 2023 en 3 andere woensdagen (data nog niet bepaald).

Trainer

De opleiding tot supervisor wordt gefaciliteerd door de VVM en gegeven door Hende Bauer. Zij is mindfulnesstrainer, mindfulnessopleider, compassietrainer en psycholoog/psychotherapeut. Ze begon haar loopbaan als psycholoog en behandelaar, en is opgeleid tot cliëntgericht psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut met als specialisaties systeemtherapie en groepstherapie. Zij geeft sinds het begin van haar loopbaan (1990) supervisie, is geregistreerd supervisor VGCT, supervisor NVP, supervisor VVM en supervisor VMBN. Daarnaast is ze leersupervisor (geeft supervisie aan supervisoren). 
Hende Bauer mediteert sinds 2000 (Zen en mindfulness), en geeft mindfulnesstrainingen aan groepen sinds 2005. Ze richtte in 2007 het Centrum voor Mindfulness Den Haag op: hier geeft ze basistrainingen MBCT en MBSR, compassietrainingen MSC en MBCL, trainingen aan professionals, trainersopleidingen MBCT, leertherapie, supervisie. Zij gaf ruim 100 mindfulnesstrainingen.

Locatie

De locatie is (onder voorbehoud) op het Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie, Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Kosten

De kosten voor de opleiding bedragen € 675,- voor leden van de VVM of € 775,- voor niet leden (lidmaatschap voor VVM kost € 80,- / jaar). Dit is inclusief koffie/thee en exclusief de benodigde literatuur. Je neemt je eigen lunch mee.

De opleiding gaat door met een minimale deelname van 10 personen en maximaal 12. 

 

Heb je vragen over deze opleiding of wil je je aanmelden? Mail dan naar de VVM. Klik op de ‘ik meld me aan’-knop voor het mailadres. 

 

Wil je de supervisorenopleiding doen, maar komen de data in 2023 jou niet uit? Geef je dan hieronder op als geïnteresseerde en we houden je op de hoogte van de volgende supervisorenopleiding.

 

Scroll naar boven