Introductietraining Compassie en Zelfcompassie voor Professionals

  • Wil je meer weten over compassie en zelfcompassie?
  • Ben je nieuwsgierig maar wil je niet meteen een lange training volgen?
  • Ben je werkzaam in de gezondheidszorg?
  • Heb je enige basis in mindfulness?
  • Vraag je je af wat (zelf-)compassie voor jezelf kan betekenen?
  • Wil je weten wat het jou als hulpverlener voor je clienten kan bieden?

Mindfulness is niet meer weg te denken. Zeker in de gezondheidszorg, en overal waar met mensen wordt gewerkt dringt mindfulness door. Veel hulpverleners beoefenen het zelf.

Mindfulness is aandacht, in het hier en nu, zonder oordelen, mild, accepterend. Hoewel mindfulness zeker ook mildheid en compassie omvat, blijft juist dit voor velen toch een lastig punt.

Herken je bij jezelf of je clienten:

  • Hardheid/strengheid voor jezelf?
  • Hoge eisen?
  • Zelfkritische houding?
  • Jezelf bij stress niet goed opvangen?
  • Jezelf niet steunen bij intense emoties of verwarring?

Jezelf steunen, troosten, stimuleren, vanuit liefde en betrokkenheid; jezelf behandelen als iemand waar je om geeft. Dat is zelfcompassie.
Zelfcompassie blijkt in veel gevallen de missing link te zijn waardoor mensen blijven hangen in stress, somberheid, angst, of ongezond gedrag.
Diegenen die hoger scoren op zelfcompassie lijken gezonder te leven, beter met frustraties om te gaan, makkelijker door moeilijke periodes te komen, een groter welzijn te hebben.
Hoe dit te ontwikkelen? Een van de boeiendste en meest effectieve ontwikkelingen in de wereld van mindfulness zijn de programma’s voor (zelf)compassie. Er zijn inmiddels zo’n 100 wetenschappelijke artikelen over geschreven, en ook al een aantal randomized controlled trial.
Op verschillende plekken in de wereld zijn ongeveer tegelijkertijd mooie, effectieve, en weldadige programma’s ontwikkeld: zowel in de Verenigde Staten, in Engeland, als ook in Nederland. Voortrekkers hierin zijn: Paul Gilbert, Frits Koster/Erik vd Brink, Chris Germer/Kristin Neff.

In deze vijfdaagse training zal de docente Hende Bauer, enkele theoretische inleidingen houden, en je uitgebreid laten ervaren wat compassie-oefeningen inhouden. De training geeft je een gevoelde ervaring van wat compassie is, en laat je zien welke ingangen er zoal zijn om compassie en zelfcompassie te ontwikkelen.

Nuttige, aangename, inspirerende training met ervaren docent in veilige sfeer!

COMPASSION MSC VOOR PROFESSIONALS
Mindful Self Compassion | compacte compassietraining voor professionals in de zorg

Het zelfde principe als de compassie intensive: in 5 werkdagen, maar dan uitgespreid over 5 weken en specifiek gericht op professionals in de zorg.

Start 9 september 2019 | 5 maandagen
Tijdstip: 10.00-16.30 uur (uitloop tot 16.45 uur)
Data: 9, 16, 23 en 30 september; 7 oktober 2019
21 oktober 10.00-16.30 uur is de reservedatum, deze ook graag vrijhouden
Trainster: Hende Bauer

Kosten
Voor deze compacte compassietraining bedragen 595 voor zelfbetalers en 899 exclusief BTW als de werkgever betaalt.
Prijs inclusief koffie, thee, fruit, salade, werkboek en audiobestanden.

Je neemt zelf iets voor de lunch mee. Wij zorgen voor salade, fruit en iets te drinken.

Literatuur en huiswerk
Deelnemers dienen van tevoren het boek te lezen van Chris Germer, Mindfulness en Zelfcompassie, Verlos jezelf van destructieve gedachten en emoties. Uitgeverij Nieuwezijds. Prijs 22,95.

Docente
Hende Bauer, BIG-Psychotherapeut, Cognitief Gedragstherapeut/lid VGCT, Supervisor NVP, Supervisor VGCT, Erkend mindfulnesstrainer (categorie 1 VMVN, VVM), Erkend Compassietrainer (MSC, MBCL). Hende heeft ruime ervaring als opleider en trainer op het gebeid van mindfulness en compassie.

PS De training kan ook in company op uw locatie verzorgd worden, eventueel in ingekorte vorm.

Geef je nu op:

Scroll naar boven