Over Pieter Maarten Bouman

photo2

Pieter Maarten Bouman
Pieter Maarten Bouman (1952) is ervaren Mindfulness trainer en schematherapeut. Op 19 maart 2016 verzorgt hij een studiedag over mindfulness en schematherapie op het Centrum voor Mindfulness.

Wat is schematherapie?
Schematherapie is een cognitieve gedragstherapie voor het beïnvloeden van diep ingesleten patronen in denken, handelen en voelen. Deze therapie wordt veelal ingezet bij persoonlijkheidsproblematiek. Het is ontwikkeld door Jeffrey Young en is goed wetenschappelijk onderbouwd.

In de praktijk is gebleken dat de combinatie van schematherapie met mindfulness krachtig werkt.

Pieter Maarten heeft intensief met beide methoden (schematherapie en mindfulness) in groepsbehandelingen binnen de GGZ gewerkt. In de afgelopen 4 jaar heeft hij intensief gewerkt met een combinatietraining, die oorspronkelijk gebaseerd is op het protocol van M.Vreeswijk.

De studiedag op 19 maart 2016 is bedoeld voor psychologen, sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, psychiaters, en anderen die binnen de GGZ werken en geïnteresseerd zijn in de integratie van mindfulness en schemagerichte therapie. Bij voorkeur hebben de deelnemers enige ondergrond in mindfulness, of in schematherapie.

Het belooft een leuke dag te worden!

Voor meer informatie over de studiedag mindfulness en schematherapie, klik hier.

Scroll naar top