Zitzak1

Mindful Self Compassion (MSC): Intensive

Wat is (zelf)compassie?

De compassietraining is een prachtig programma, geschikt als vervolg op de mindfulnesstraining, en het werkt verdiepend en verzachtend.

Zowel in de Verenigde Staten, als in het Verenigd Koninkrijk/Engeland en Nederland is na jaren ervaring en onderzoek een compassieprogramma ontwikkeld. Hende maakt gebruik van al deze methodieken.

Hende biedt 2 compassietrainingen aan, MSC en MBCL. Deze gaan over dezelfde thematiek, maar de oefeningen, verhalen en opzet zijn verschillend. Je kunt kiezen op basis van datum en tijd, want beide programma’s zijn effectief, en er wordt uit hetzelfde vaatje getapt. Mocht je al een compassietraining hebben gevolgd, dan kun je gerust dezelfde training herhalen (dat geeft verdieping) of je kunt je laten verrassen door nog eens de andere variant te volgen.

Hoe gaat zo’n compassietraining?

Je verdiept je in liefde en vriendelijkheid, en in datgene dat liefde en vriendelijkheid in jezelf blokkeert. Je leert een scala aan basistechnieken, met de focus op mildheid, zachtheid, warmte en mededogen voor jezelf en anderen. Je krijgt een waaier van oefeningen, methodes, en woorden waar je zelf mee verder kunt na de training.
Je leert beter met leed en pijn omgaan, vergroot je (zelf)acceptatie en verbetert je relaties met anderen. Onderdelen zijn de pleasure walk, de mededogende body scan, en het werken met weerstand en verlangen.

Een compassietraining volgen?

Mindful Self Compassion (MSC)

In de MSC wordt de basis van mindfulness kort herhaald en wordt verder gewerkt met een variatie aan oefeningen, die allemaal als bedoeling hebben je meer in contact te brengen met de bronnen van vriendelijkheid en mededogen in jezelf. Je leert jezelf op te vangen en te troosten en kalmeren, en makkelijker om te gaan met moeilijke situaties, emoties en mensen. Er is ook aandacht voor niet-mentale manieren van steun geven, en aandacht voor het lichaam.

Thema’s zijn o.a. genieten van je leven/voluit leven, compassie voor anderen en voor jezelf, omgaan met boosheid, betrokkenheid bij anderen en compassie-moeheid. Er is veel ruimte voor uitwisseling, maar het proces is individueel binnen een veilige groep. Mooie gedichten en verhalen zetten je aan het denken. 

Dit programma is ontwikkeld door Chris Germer en Kristin Neff, door wie Hende is opgeleid.

De Compassietraining wordt in twee vormen aangeboden: in een intensieve week, de Compassion Intensive MSC: gedurende 5 dagen volg je 10 sessies van 2,5 uur. De week is door de samengebalde vorm zeer krachtig. Zeer compleet. 

Liever langer de tijd nemen om de compassie in je leven te integreren? Kijk eens naar de achtweekse Mindful Self Compassion MSC, zelfde programma, maar dan verspreid over 2 maanden.

De Intensive is voor jou, als je:
-Vanwege werk, reizen, of andere roosters niet in staat bent gedurende een paar maanden een vast dagdeel vrij te maken;
-Van je zelf weet dat het geregeld oefenen er bij in kan schieten;
-Je uit ervaring weet dat je betrokkenheid bij 8 weken verwatert;
-Je behoefte hebt je eens goed onder te dompelen in de wereld van compassie;
-Je al een basis hebt en dit eens grondig wil opfrissen;
-Je zin hebt in zoiets;
-Je behoefte hebt aan een mooie intensieve week.


Nogmaals bedankt voor het traject dat ik bij jou, samen met de groep, heb mogen doorlopen. Enne, ik vond dat je het onderwerp vergeving goed aangepakt hebt. Heel ontspannen. Ik ben zo arrogant om te denken dat ik daar als juf met bijna 40 jaar onderwijservaring, kijk op heb.

Deelnemer Compassietraining

08 - 13 juli
10:00 - 16:45

MINDFUL SELF COMPASSION INTENSIVE | Live training | In 5 dagen | 8-10, 12-13 juli 2024

Geen evenementen gevonden!
Scroll naar boven