Locatie

Centrum Mindfulness
Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.
Categorie

Datum

12 - 16 jun 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 18:00

LEERTHERAPIE 5-DAAGSE | OVERDAG IN DEN HAAG | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 12 juni 2023 | Maandag t/m vrijdag | VOL – nog reserveplekken beschikbaar

Het volgen van de leertherapie op basis van de mindfulness en zelfcompassie is een groot cadeau aan mezelf! De deskundige, warme en begripvolle begeleiding van Hende hebben gemaakt dat ik mijn eigen proces heb kunnen volgen. Zeker een aanvulling op de leertherapie mindfulness!

Mindfulness heeft zijn plek veroverd binnen de gezondheidszorg vanwege de goede effecten voor cliënten en therapeuten. Therapeuten worden effectiever (in de beleving van de cliënt en qua snelheid van herstel). Onderzoek laat dit zien, en je ervaart het zelf.
Een nieuwe ontwikkeling is (zelf-)compassie. Veel mensen zijn streng voor zichzelf, en kritisch. Zij steunen zichzelf niet wanneer ze het moeilijk hebben. Dit vermogen, om jezelf te behandelen met zachtheid, jezelf te steunen en motiveren op een vriendelijke manier, ontwikkel je met mindful self compassion. Ook therapeuten hebben hier behoefte aan :-).

In ons werk ontmoeten we mensen die worstelen, en lijden. Dit is soms uitputtend. We voelen ons machteloos of diep geraakt. Ontdek hoe zelfcompassie je helpt om compassie te voelen zonder zelf leeg te lopen.
De leertherapieblokken zijn werkzaam, intensief, inspirerend. In een aangename, veilige omgeving ontwikkel je nieuwe vaardigheden.
Hoewel het uitdagend kan zijn, ervaren deelnemers dit doorgaans als weldadige dagen.

Data en tijden

5 dagen achtereen, 10.00 – 18.00 uur

  • Start maandag 12 juni 2023 om 10.00 uur  

  • Einde vrijdag 16 juni 2023 om 18.00 uur

Locatie

Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie, Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag

Trainer

Hende Bauer

Kosten

Aantrekkelijk geprijsd: 1250 euro.

 

Ik merk dat ik de afgelopen tijd veel meer opmerkzaam ben op wat er in mij om gaat, wat ik voel en wat ik nodig heb. Ik heb wel soms nog moeite om er dan ook naar te luisteren omdat ik ook steeds meer merk hoe veel ik bezig ben met anderen en wat zij zouden willen zien, horen, verwachten.
Ik ben heel bewust aan het oefenen om op dat soort moment bij mij zelf te blijven en te verdragen dat ik dan mogelijk een ander teleurstel, anders ben/afwijk, of niet weet wat de ander wil en dat ook minder/ niet belangrijk mag vinden. Zelfcompassie helpt me hier heel goed bij.
Vooral in het liefdevol erkennen dat ik dit lastig vind en nog veel te leren heb. Verder heb ik er een gewoonte van gemaakt de dag af te sluiten met een korte meditatie oefening (vaak liefdevol ademen of de dankbaarheidsmeditatie), ik merk dat mij dat goed doet en dat ik er rustig van word en vervolgens ruimte heb om rustig in slaap te vallen.
Deelnemer leertherapie

Deze leertherapiegroep zit vol! Wil je toch kans maken op een plekje? Stuur een mail naar info@centrummindfulness.nl voor een plaats op de reservelijst.

 

Scroll naar boven