Trainer

  • Remy van Gelder
    Remy van Gelder

    Hallo ik ben Remy van Gelder. Mindfulness en bewustwording lopen als een rode draad door mijn leven. Ik was al jong bezig met het zoeken naar betekenis en zingeving. Nadat ik klaar was met mijn middelbare school ging ik ‘into the wild’ een jaar backpacken door Australië, Nieuw-Zeeland en Indonesië. Ik reisde rond en kwam op enig moment in aanraking met mindfulness, yoga en oosterse filosofie. Ik heb me daar toen actief in verdiept en dat heeft me niet meer los gelaten.

    Lees meer

Locatie

Centrum Mindfulness
Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Datum

15 sep 2019
Verlopen!

Tijd

19:30 - 21:30

Kosten

€15,00

Mindfulness en je Sterke Kanten (MBSP)

Vervolgtraining Mindfulness en je Sterke Kanten (MBSP)

Mindfulness en Sterke Kanten

In de training Mindfulness en Sterke Kanten (voluit MBSP of Mindfulness Based Strengths Practice), die is ontwikkeld door het VIA institute, leer je mindfulness en ontwikkel je je unieke sterke kanten. Het resultaat is dat je bewuster in het leven staat en dat je je bewuster bent van je sterke kanten en hoe je deze kunt inzetten in je werk en leven.

Sterke eigenschappen

Ieder mens bezit van nature een aantal sterke eigenschappen of sterke kanten. Deze eigenschappen hebben een sterke invloed op ons gedrag en de manier waarop we denken en ons voelen. Je zou kunnen zeggen dat deze positieve eigenschappen de basis vormen van onze identiteit en wij blijken deze sterke eigenschappen allemaal te bezitten.

Als voorbeeld van sterke eigenschappen kun je denken aan eigenschappen als moed, zelfbeheersing en discipline, humor en leergierigheid, etc. Naar deze universele sterke eigenschappen is veel onderzoek gedaan door het VIA Institute. Uit onderzoek blijkt dat we meer energie en welbevinden of geluk ervaren wanneer we gebruik maken van onze typerende sterke eigenschappen.

Mindfulness en Positieve Psychologie: ‘mindfulness met een glimlach’

In de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction Training) leer je bewust de aandacht te richten op ongemak om uiteindelijk op een meer bewuste manier op dit ongemak te reageren. Dit heeft een sterk reducerend effect op stress. De MBSR training is met name gericht op het reduceren van stressgerelateerde klachten. Na het doen van een mindfulnesstraining ga je op een meer bewuste manier in het leven staan. De positieve psychologie, waar de Sterke Kanten training op is gebaseerd, gaat nog een stap verder. De positieve psychologie kijkt vooral naar wat mensen gelukkig maakt en hoe je je welbevinden of ‘floreren’ kunt vergroten. De training ‘Mindfulness en Sterke Kanten’ verbindt zo het beste van 2 werelden. De training heeft én een sterk stress reducerend effect én vergroot tegelijkertijd je welbevinden en je geluk.

De MBSP training – Mindfulness en Sterke Kanten

De training is ontwikkeld door het VIA instituut dat ook het onderzoek naar sterke kanten heeft gedaan. De training bestaat uit een afwisseling van oefeningen, uitwisseling en je wordt begeleid met behulp van een reader en audiobestanden. In de training doe je gerichte aandachtsoefeningen en daarnaast ga je in de training aan de slag met je sterke kanten. De training werkt 2 zo kanten op:

  • Je verdiept je mindfulness met behulp van je sterke kanten – Strong Mindfulness.
  • Met behulp van mindfulness wordt je je bewuster van je sterke kanten en hoe je die kunt inzetten en kunt ontwikkelen – Mindfulness Strength.

Resultaten en doelgroep

Door het doen van de training zul je bewuster in het leven staan en meer leven vanuit je eigen kracht. Je ontdekt wat jouw unieke en kenmerkende sterke kanten zijn en je vindt meer betekenis en vervulling in je leven. Deelnemers geven aan dat ze door het doen van de training meer inzicht krijgen in wat ze energie en geluk geeft en dat ze daarnaast leren om effectiever om te gaan met uitdagingen die ze tegenkomen.

Bijeenkomsten en kosten

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van twee uur en kost 297 euro voor zelfbetalers of 397 als je werkgever betaalt.

Opgeven
Op dit moment is het nog niet bekend wanneer de eerstvolgende training plaats vindt. Bij voldoende interesse wordt er een nieuwe training gepland.

Scroll naar boven