Locatie

Online

Datum

08 sep 2023 - 12 jan 2024
Verlopen!

Tijd

14:00 - 17:15

ONLINE LEERTHERAPIE IN 5 MAANDEN | THEMA Mindfulness & Compassie | Start 8 september 2023 | Vol, alleen reserveplekken

Het volgen van de leertherapie op basis van de mindfulness en zelfcompassie is een groot cadeau aan mezelf! De deskundige, warme en begripvolle begeleiding van Hende hebben gemaakt dat ik mijn eigen proces heb kunnen volgen. Zeker een aanvulling op de leertherapie mindfulness!
– Deelnemer leertherapie

Mindfulness heeft zijn plek veroverd binnen de gezondheidszorg vanwege de goede effecten voor cliënten en therapeuten. Therapeuten worden effectiever (in de beleving van de cliënt en qua snelheid van herstel). Onderzoek laat dit zien, en je ervaart het zelf.
Een nieuwe ontwikkeling is (zelf-)compassie. Veel mensen zijn streng voor zichzelf, en kritisch. Zij steunen zichzelf niet wanneer ze het moeilijk hebben. Dit vermogen, om jezelf te behandelen met zachtheid, jezelf te steunen en motiveren op een vriendelijke manier, ontwikkel je met mindful self compassion. Ook therapeuten hebben hier behoefte aan!

In ons werk ontmoeten we mensen die worstelen, en lijden. Dit is soms uitputtend. We voelen ons machteloos of diep geraakt. Ontdek hoe zelfcompassie je helpt om compassie te voelen zonder zelf leeg te lopen.
De leertherapiesessies zijn werkzaam, intensief, inspirerend. In een aangename, veilige omgeving ontwikkel je nieuwe vaardigheden.
Hoewel het uitdagend kan zijn, ervaren deelnemers dit doorgaans als een weldadige ervaring.

Het programma bestaat uit een intake en 12 dubbele sessies die een periode van 5 maanden bestrijken. De sessies zijn online.  

Praktisch en weldadig.

Data en tijden

12 sessies op vrijdagen van 14.00 – 17.15 uur (data onder voorbehoud)

  • intake in de week van 4 juli 2023 (of bij latere aanmelding in overleg)

  • 8 en 22 september,

  • 6, 13 en 27 oktober,

  • 3, 17, en 24 november,

  • 1, 15 en 22 december 2023, 

  • 12 januari 2024

  • Reservedata: 19 en 26 januari 2024, ook graag vrijhouden in je agenda.

Locatie

De sessies vinden online plaats, via Zoom.

Trainer

Hende Bauer

Kosten

De kosten voor deze training bedragen 980,- euro.

Ik merk dat ik de afgelopen tijd veel meer opmerkzaam ben op wat er in mij om gaat, wat ik voel en wat ik nodig heb. Ik heb wel soms nog moeite om er dan ook naar te luisteren omdat ik ook steeds meer merk hoe veel ik bezig ben met anderen en wat zij zouden willen zien, horen, verwachten.
Ik ben heel bewust aan het oefenen om op dat soort moment bij mij zelf te blijven en te verdragen dat ik dan mogelijk een ander teleurstel, anders ben/afwijk, of niet weet wat de ander wil en dat ook minder/ niet belangrijk mag vinden. Zelfcompassie helpt me hier heel goed bij.
Vooral in het liefdevol erkennen dat ik dit lastig vind en nog veel te leren heb. Verder heb ik er een gewoonte van gemaakt de dag af te sluiten met een korte meditatie oefening (vaak liefdevol ademen of de dankbaarheidsmeditatie), ik merk dat mij dat goed doet en dat ik er rustig van word en vervolgens ruimte heb om rustig in slaap te vallen.
– Deelnemer leertherapie

Scroll naar boven