Duintop

Leertherapie Mindfulness en zelfcompassie in Den Haag

Leertherapie Mindfulness & Compassie 5-daagse overdag in Den Haag

De mooie, krachtige leertherapie als compact programma binnen 5 dagen op een fijne plek in het centrum van Den Haag. Heel geschikt voor iedereen die al eens heeft gemediteerd, al is dat niet per se nodig. Ook mooi als vervolg op een andere (mindfulness) leertherapie.

Gebaseerd op het werk van Chris Germer, Kristin Neff en Paul Gilbert. Bij al deze 3 inspirerende leraren volgde Hende trainingen, en het geleerde draagt ze graag aan je over!

In deze leertherapie leer je jezelf en anderen met liefdevolle vriendelijkheid en compassie te behandelen. Je leert hoe je jezelf kan ondersteunen vanuit vriendelijkheid in plaats van zelfkritiek; hoe je jezelf kunt steunen in moeilijke situaties; hoe je voor jezelf kan zorgen; hoe je zorgt dat je jezelf niet verliest in het contact met anderen; en hoe je mild met jezelf om kan gaan door middel van oefeningen en meditaties. Het programma start met enkele toepassingen uit de mindfulness.
Beide thema’s hebben een diepgaand effect op je inzicht in de effectiviteit van therapie en op je therapeutische houding.

Elke groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers.
Elk van de vormen van leertherapie bestaan uit 25 sessies van 90 minuten.

De leertherapie 5-daagse in Den Haag wordt jaarlijks gegeven, aan het begin van de zomer en soms nog een tweede keer in het najaar.

De leertherapie was geweldig! Door Hende’s onbevooroordeelde houding, aansprekende onderwerpen en doordat niks ‘moest’, was er een veilige sfeer en was ik helemaal ontspannen. Hierdoor heb ik meer geleerd dan ooit. 
Mayke, deelnemer aan de leertherapie in juni 2023
 
01 - 06 juli
10:00 - 18:00

LEERTHERAPIE 5-DAAGSE | OVERDAG IN DEN HAAG | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 1 juli 2024 | Maandag t/m vrijdag | Vol, alleen nog reserveplekken

11 - 16 november
10:00 - 18:00

LEERTHERAPIE 5-DAAGSE | OVERDAG IN DEN HAAG | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 11 november 2024

Geen evenementen gevonden!

Meer informatie over de leertherapie

Waarom zou een therapeut in opleiding een mindfulness-leertherapie volgen?

Mindfulness en met name MBCT zijn erg populair want het is mooi en effectief. Door het volgen van de groep leer je mindfulness zelf aan den lijve te ervaren en merk je wat het te bieden heeft. Mindfulness – zo blijkt uit onderzoek – heeft goede effecten op therapeuten en hun therapeutisch functioneren: voor hen zelf (effecten op stress en welzijn), maar ook voor hun cliënten (therapeutische factoren zoals warmte, acceptatie en empathie).

Mindfulness heeft zijn plek veroverd binnen de gezondheidszorg vanwege de goede effecten voor cliënten en therapeuten. Therapeuten worden effectiever (beleving van de cliënt; snelheid van herstel). Onderzoek laat dit zien, en je ervaart het zelf.

Een nieuwe ontwikkeling is (zelf-)compassie. Veel mensen zijn streng voor zichzelf, en kritisch. Zij steunen zichzelf niet wanneer ze het moeilijk hebben. Dit vermogen, jezelf behandelen met zachtheid, te steunen, motiveren op een vriendelijke manier, ontwikkel je met mindful self compassion. Ook therapeuten hebben hier behoefte aan ….

In ons werk ontmoeten we mensen die worstelen, en lijden. Dit is soms uitputtend. We voelen ons machteloos of diep geraakt. Ontdek hoe zelfcompassie je helpt om compassie te voelen zonder zelf leeg te lopen.

Bovendien is het gewoon een heel inspirerend programma en een verademing, “een kadootje aan jezelf”.

Voor wie is het niet geschikt?
Als je niet wil investeren in tijd en moeite: het programma heeft het meeste resultaat wanneer je daadwerkelijk openstelt voor de stof en ermee oefent.
De leertherapie ie bedoeld voor mensen die zich willen ontwikkelen op het gebied van aandacht en compassie. Overigens is een beetje scepsis prima, en zelfs gezond.
Als je momenteel psychische klachten hebt (depressie, angststoornis of iets dergelijks) of als je een geschiedenis hebt van ernstige psychische klachten, neem dan eerst contact op. Dit is een opleidingstherapie, en niet bedoeld als een curatieve therapie. Als je twijfelt, neem gerust contact op voor overleg!


Zo knap, je komt in 20 minuten tot de kern. Lukt het niet linksom dan doe je het rechtsom, zonder dat je een techniekje of trucje toepast. Het is niet vaak dat je een vakkundige college zo bezig ziet … en je weet een veilige sfeer te creëren!

Een deelnemer over de therapeute

Erkende leertherapie

Leertherapie wordt goedgekeurd als die wordt gegeven door een erkend leertherapeut. Hende is erkend: als leertherapeut door de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie NPV, en door de specialistische vereniging Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapie VGCT (erkend tot en met 2025, voor wie voor juli 2023 met supervisie begint). Daardoor wordt de leertherapie bij Hende geaccepteerd als onderdeel voor de opleiding van de VGCT en meestal ook voor de registraties tot Psychotherapeut, Systeemtherapeut, Klinisch Psycholoog en Psychiater.

Eventuele aanvullende eisen
Let wel op, sommige opleidingen en verenigingen stellen extra eisen, bijvoorbeeld over de duur van de therapie. Kijk dit na bij je eigen opleiding.

Beleid VGCT
Ben je bezig met het opleidingstraject van de VGCT? Als je al voor of in 2021 bezig bent met je supervisietraject, volg je leertherapie. Start je in 2022 of 2023 (voor 1 juli 2023) met je supervisie? Dan mag je ook een VGCT-erkende leertherapie volgen. Start je pas daarna met je supervisie, dan volg je de nieuwe leerlijn. Bij twijfel, kijk dit goed na op de website van de VGCT.

Velen gingen je voor. Hende heeft circa 600 mensen leertherapie gegeven sinds 2007.

Verschillende vrienden gaven aan me als
rustiger, opener en echter te ervaren.

Deelnemer aan de leertherapie

Wees welkom, en neem bij vragen gerust contact op! 

01 - 06 juli
10:00 - 18:00

LEERTHERAPIE 5-DAAGSE | OVERDAG IN DEN HAAG | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 1 juli 2024 | Maandag t/m vrijdag | Vol, alleen nog reserveplekken

11 - 16 november
10:00 - 18:00

LEERTHERAPIE 5-DAAGSE | OVERDAG IN DEN HAAG | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 11 november 2024

Geen evenementen gevonden!
Scroll naar boven