Over Dagmar Burmeister

 

Met veel trots presenteren we Dagmar Burmeister.

Ze heeft ervaring in het werken met mensen met lichamelijke klachten, waaronder mensen met kanker, en in het werken met artsen. Lees hieronder meer over haar achtergrond.
Heb je zelf een (levensbedreigende) ziekte, of vervelende lichamelijke klachten, of ben je arts? Dan is Dagmar een zeer geschikte trainer voor jou!

Dagmar Burmeister

Ik integreer een degelijke achtergrond in mindfulness en meditatie, met ervaringen in het ziekenhuis in het werken met kankerpatienten, en mijn werk als docent aan de huisartsenopleiding.

Ik geef sinds een aantal jaren met heel veel plezier mindfulnesstrainingen (MBSR) op verschillende locaties.

Het blijkt steeds weer een mooi en bijzonder avontuur; niet alleen voor de deelnemers maar ook voor mijzelf.

De eerste helft van mijn werkend bestaan werkte ik als oncologieverpleegkundige in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam; ik stapte een wereld in die vol was van lijden, maar ook van vreugdevolle momenten.

Om te overleven in zoveel heftigheid en om iets in mijn werk te kunnen betekenen, moest ik een weg zien te vinden die ervoor zou zorgen dat ik niet meegesleurd zou worden door alle emoties, maar ook niet ervan gedistantieerd zou zijn.

Ik begon te mediteren en merkte dat ik een middenweg kon leren bewandelen.

Het ziekenhuis heeft me veel geleerd: dat gezondheid alles behalve vanzelfsprekend is, dat het leven soms kort kan zijn en ook dat we heel veel in het leven niet in de hand hebben. Ook zag ik dat mensen soms heel verschillend met die wetenschap om gingen, en dat dat hun weg al dan niet verlichtte.

Toen ik jaren later zelf borstkanker kreeg en daarvoor een jaar lang behandeld moest worden, bleek die ervaring niet tot radicaal nieuwe inzichten te leiden. Ik wist al dat het leven plotseling van een rustig beekje kon veranderen in een wilde rivier. Nu gold dat voor mij. Wel moest nu blijken in hoeverre ik op wild water kon varen zonder om te slaan.

Aandachtoefeningen hielpen me om bij ieder moment volledig aanwezig te zijn en te blijven, ook op de moeilijke momenten. Ik merkte dat die houding me in dat jaar vol soms heftige emoties en gebeurtenissen beschutting en stabiliteit kon brengen, zonder dat ik de zware en nare aspecten probeerde te vermijden. Mijn vertrouwen en opmerkzaamheid namen toe. Ik leerde nog beter het leven te leven.

Inmiddels werk ik al jaren met veel plezier als gedragswetenschappelijk docent aan de huisartsopleiding in Leiden. In die functie, maar vooral als supervisor en mindfulnesstrainer probeer ik anderen te helpen zichzelf meer bewust te leren waarnemen op het toneel van het leven.

Ik volgde de opleiding tot mindfulnesstrainer aan het Instituut voor Mindfulness, en ik ben gecertificeerd als categorie-1-trainer bij het VMBN.

Ik ben opgeleid tot supervisor aan de Voortgezette Opleiding Supervisie en Professioneel Begeleiden.

Op 17 september 2019 zal Dagmar starten met het geven van een mindfulness training MBSR.

Deelnemers over de mindfulness training MBSR bij Dagmar:

“Dagmar is een bekwame trainer met een gave om iedereen positieve aandacht te geven en om je zeer op je gemak te helpen voelen. Het was daardoor makkelijker om me open te stellen.”

“Deze training heeft me geleerd naar mezelf te luisteren, de dingen in proportie te zien, me geen zorgen te maken over zaken die nog niet spelen.”

“Deze training was een verrijking voor mijzelf. Ik ben meer bewust, stel me meer open voor mijn eigen gevoelens, emoties en gedachten. Ik heb Dagmar’s persoonlijke stijl erg gewaardeerd.”

“Ik heb zoveel geleerd. Leven is makkelijker en leuker geworden”.

“Ik voel meer rust en aandacht, minder opgejaagd, laat me minder meeslepen door alles wat ’moet‘. Dank voor de enorm prettige aandacht en begeleiding!”

“Ik had het gevoel dat ze echt begreep wat iedereen voelde/doormaakte”.

“Veel waardering voor Dagmar in de cursus. Ze brengt het op een goede manier over op de mensen”.

“Er is zoveel over onszelf wat we niet weten en ook niet meekrijgen in onze opvoeding terwijl dit in essentie de belangrijkste les is in het leven (volledige aandacht voor jezelf en anderen)”.

“Ik voelde me op mijn gemak en kon mezelf zijn”.

“Het is een verrijking om ermee kennis te maken!”

“Veel persoonlijke aandacht en betrokkenheid, ook buiten de trainingen om, ze creëerde een een heel prettige en veilige sfeer.”

 

vmbn_logo

Scroll naar boven