Rieten krukje

Supervisorenopleiding voor mindfulnesstrainers

Ben je een ervaren mindfulnesstrainer?

Wil je andere (beginnende) mindfulnesstrainers supervisie geven? Krijg je misschien al zelfs die vraag?
Ben je betrokken bij een opleiding waar je supervisiewerk voor doet?
Heb je behoefte aan handvatten voor dit zo mooie maar uitdagende en soms complexe werk?
Wil je eens samen met andere trainers en supervisoren i.o. reflecteren op wat supervisie is, wat goede supervisie is, en hoe de mindfulnessprincipes recht te doen binnen je supervisie?


Doe dan mee aan de supervisorenopleiding. 

Gedurende 4 dagen werken we samen aan:

  • Wat supervisie is, wat het niet is
  • Vormen en stijlen van supervisie
  • Werkvormen binnen supervisie
  • Hoe het supervisieproces vorm te geven
  • Welke competenties dient een mindfulnesstrainer te ontwikkelen?
  • Competenties van supervisoren

Er wordt gewerkt met korte theoretische inleidingen en met veel oefening. Tijdens de training bespreek je ook eigen supervisiesessies m.b.v. video-opnames of live supervisie. Er is wat leeswerk maar het accent ligt op uitwisseling en oefenen. Er is veel ruimte voor vragen van deelnemers.

De docent

De training wordt gegeven door Hende Bauer. Zij is mindfulnesstrainer, mindfulnessopleider, compassietrainer en psycholoog/psychotherapeut. Ze begon haar loopbaan als psycholoog en behandelaar, en is opgeleid tot cliëntgericht psychotherapeut, cognitief gedragstherapeut met als specialisaties systeemtherapie en groepstherapie. Zij geeft sinds het begin van haar loopbaan (1990) supervisie, is geregistreerd supervisor VGCT, supervisor NVP, en supervisor VMBN. Daarnaast is ze leersupervisor (geeft supervisie aan supervisoren).

Hende Bauer mediteert sinds 2000 (Zen en mindfulness), en geeft mindfulnesstrainingen aan groepen sinds 2005. Ze richtte in 2007 het Centrum voor Mindfulness Den Haag op: hier geeft ze basistrainingen MBCT en MBSR, compassietrainingen MSC en MBCL, trainingen aan professionals, trainersopleidingen MBCT, leertherapie, supervisie. Zij gaf ruim 100 mindfulnesstrainingen

Geen evenementen gevonden!
Scroll naar top