Eames chair

Videocursus Compassie

Wat is (zelf)compassie?

 

Je verdiept je in liefde en vriendelijkheid, en in datgene dat liefde en vriendelijkheid in jezelf blokkeert. Je leert een scala aan basistechnieken, met de focus op mildheid, zachtheid, warmte en mededogen voor jezelf en anderen. Je krijgt een waaier van oefeningen, methodes, en woorden waar je zelf mee verder kunt na de training.
Je leert beter met leed en pijn omgaan, vergroot je (zelf)acceptatie en verbetert je relaties met anderen. Onderdelen zijn de pleasure walk, de mededogende body scan, en het werken met weerstand en verlangen.

Zowel in de Verenigde Staten, als in het Verenigd Koninkrijk/Engeland en Nederland is na jaren ervaring en onderzoek een compassieprogramma ontwikkeld. Hende maakt gebruik van al deze methodieken.

Wil je weten of een compassietraining iets voor je is?

 

  • Vind je het lastig om te gaan met pijn, frustraties, of emoties?
  • Ben je snel ontevreden over jezelf?
  • Heb je last van zelfkritiek, schaamte, oordelen over jezelf?
  • Ben je hard voor jezelf of anderen?
  • Vind je het lastig jezelf en anderen te accepteren zoals je bent?
  • Wil je leren een positievere, steunende houding voor jezelf te ontwikkelen?

Als je een van deze vragen met ja hebt beantwoord, dan is de compassietraining iets voor jou! Als goede introductie met compassie is onze Videocursus zeer geschikt. Voor een korte kennismaking kan je je ook inschrijven voor de Introductieworkshop Compassie

Videocursus Compassie

In je eigen tempo de beginselen van compassie en zelfcompassie eigen maken? De Videocursus is een compassie-basistraining die je volledig zelfstandig kunt doornemen. Het is een online videocursus die je op eigen tempo kan volgen. De videocursus bestaat uit: 5 videolessen, een reeks downloadbare audiobestanden en pdf’s met het huiswerk en aanvullende informatie. Het beste is als je hem in één of een aantal weken doorneemt in een vaste structuur. In de video’s neemt Hende je mee in de wereld van compassie, en haar stem begeleidt je in de audio’s.

Geen evenementen gevonden!
Scroll naar top