Trainer

 • Hende Bauer
  Hende Bauer

  Aan mindfulness en MBCT heb ik mijn hart verloren: het heeft goede, soms verbluffende resultaten – en het is erg leuk om te doen. Ik integreer een degelijke achtergrond als psycholoog en wetenschapper in het werken met mindfulness: voeten op de grond en wetenschappelijk onderbouwd.
  Na mijn afstuderen als psycholoog in 1988 heb ik gewerkt als behandelaar en trainer; ik ben psychotherapeut (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ook ben ik supervisor VGCT, supervisor NVP en leersupervisor NVP (voor supervisie over supervisie). Sinds 2000 houd ik me steeds meer intensief bezig met meditatie en mindfulness.

  Ik ben de directeur en oprichter (in 2007) van het Centrum voor Mindfulness Den Haag om me helemaal aan mindfulness te kunnen wijden.

  Het mooie van mindfulness is dat het heel sterk werkt ook bij mensen met vervelende klachten terwijl het ook waardevol is voor wie gewoon nieuwsgierig is of zich persoonlijk wil ontwikkelen.

  Lees meer

Locatie

Centrum Mindfulness
Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Andere Locaties

Online
Categorie

Datum

19 jan 2021
Verlopen!

Tijd

10:00 - 12:30

Compassie 1 | MINDFUL SELF COMPASSION | Live of Online | In 9 bijeenkomsten

It is only with the heart that one can see rightly;
what is essential is invisible to the eye.
– The Little Prince, Antoine de Saint Exupery

Data: 19 en 26 januari; 2, 9, 16 en 23 februari; 9 en 23 maart 2021; stilteblok-sessie op dinsdag 2 maart 2021.

Tijden: 10.00 – 12.30 uur (dinsdagochtenden) en 10.00-16.00 (dinsdag 2 maart 2021).

Kosten: voor deze compassietraining bedragen 595 voor zelfbetalers en 989 als de werkgever betaalt.
Prijs inclusief werkboek, audiobestanden, consumpties.

Trainer: MSC/Mindful Self Compassion werd ontwikkeld door Chris Germer en Kristin Neff. Hende Bauer is door hen getraind in 2011, 2013 en 2014. Zij ontving haar diploma van het Center for Mindful Self Compassion MSC in 2014.

Locatie: Deze training wordt tegelijkertijd zowel Live als Online gegeven; blended, noemen we dat. Voor de live-bijeenkomsten is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Bij de inschrijving maak je de keuze of je de training live (op de locatie van het Centrum voor Mindfulness Den Haag, Westeinde 175 L) wilt bijwonen, of dat je de training uitsluitend online meedoet.
Als je voor de live-training kiest, maar een keer niet kan komen (bijvoorbeeld door gezondheidsklachten), dan kan je die sessie (als je dat wilt) op dat moment online volgen. Als je voor de online-training kiest, is het helaas niet mogelijk voor een sessie te switchen naar live. Sta dus even stil voordat je de keuze maakt, en kies dan hieronder de inschrijfknop die bij je past!

Let op! Als bij het begin of tijdens de training een lockdown geldt, dan worden die sessies voor alle deelnemers online gegeven. Zodra live-bijeenkomsten weer zijn toegestaan, wordt de training voor degenen die zich voor ‘live’ hebben opgegeven live voortgezet.

Het volgen van de compassietraining was een goede beslissing van me. De groep was veilig met stuk voor stuk aardige mensen. De begeleiding van Hende heb ik als heel stimulerend en warm ervaren.

 

Nu ben ik het mediteren tot een vaste routine aan het maken. Doordat ik het effect voortdurend merk, zijn de dagelijkse meditaties, formeel en informeel, geen zware opgave. Ze brengen me even uit mijn hoofd en leveren elke keer weer een ‘beloning’ op in de vorm van innerlijke rust en vriendelijkheid voor mezelf en voor anderen.
(Deelneemster groep 2019)
Scroll naar boven