Trainer

 • Hende Bauer
  Hende Bauer

  Aan mindfulness en MBCT heb ik mijn hart verloren: het heeft goede, soms verbluffende resultaten – en het is erg leuk om te doen. Ik integreer een degelijke achtergrond als psycholoog en wetenschapper in het werken met mindfulness: voeten op de grond en wetenschappelijk onderbouwd.
  Na mijn afstuderen als psycholoog in 1988 heb ik gewerkt als behandelaar en trainer; ik ben psychotherapeut (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ook ben ik supervisor VGCT, supervisor NVP en leersupervisor NVP (voor supervisie over supervisie). Sinds 2000 houd ik me steeds meer intensief bezig met meditatie en mindfulness.

  Ik ben de directeur en oprichter (in 2007) van het Centrum voor Mindfulness Den Haag om me helemaal aan mindfulness te kunnen wijden.

  Het mooie van mindfulness is dat het heel sterk werkt ook bij mensen met vervelende klachten terwijl het ook waardevol is voor wie gewoon nieuwsgierig is of zich persoonlijk wil ontwikkelen.

  Lees meer

Locatie

Centrum Mindfulness
Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Datum

26 sep 2023 - 05 dec 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 12:30

MINDFULNESS BASED COMPASSIONATE LIVING | Live training | In 9 bijeenkomsten | Start 26 september 2023

It is only with the heart that one can see rightly;
what is essential is invisible to the eye.
– The Little Prince, Antoine de Saint Exupery

Lesprogramma gebaseerd op de MBCL ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink. In dit programma wordt stilgestaan bij de verschillende ‘standen’ waar we in kunnen staan: stress, jagen, kalmering, en hoe je daar wijzer mee om kunt gaan. Je traint jezelf in het meer contact maken met je kalmeringssysteem.

Er wordt geoefend met verschillende invalshoeken en oefeningen, verhalen en gedichten, om je in staat te stellen makkelijk contact te maken met vriendelijkheid, mededogen, gelijkmoedigheid, vreugde, voor anderen en voor jezelf.
De meesten van ons zijn niet zo zachtaardig – juist voor onszelf, dus daar wordt extra aandacht aan gegeven.

Het is een mooi programma voor na een mindfulnesstraining of andere basis in meditatie, als vervolg, verdieping en verzachting. Deze training is verspreid over een aantal weken zodat je kan oefenen met het geleerde in je eigen leven, en dit kan gaan integreren. Je wordt geacht geregeld zelf te oefenen met behulp van audiobestanden.

Data en tijden

De bijeenkomsten zullen worden gehouden van 10.00 – 12.30 uur op de volgende dagen:

 • dinsdag 26 september

 • dinsdag 3, 10 en 17 oktober

 • woensdag 1 november

 • dinsdag 7, 21 en 28 november 2023

 • De reservedatum is dinsdag 5 december 2023 van 10.00 – 12.30 uur. Graag deze datum ook vrijhouden.

 • Het stilteblok is op dinsdag 14 november 2023 van 10.00 – 15.30 uur. 

Locatie

Deze training wordt live gegeven op de locatie van het Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie, Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Trainer

Hende Bauer

Kosten

De kosten voor deze compassietraining bedragen 595 euro voor zelfbetalers en 989 euro als de werkgever betaalt. Prijs is inclusief werkboek, audiobestanden, koffie, thee en koekjes. Voor de lunch tijdens de stiltedag neemt iedereen wat te eten mee om samen te delen, zodat we een soort buffet hebben met smakelijke hapjes. 

Het is een vreemde paradox:
als ik mezelf accepteer zoals ik ben,
dan kan ik veranderen.
Carl Rogers

Scroll naar boven