Trainer

 • Hende Bauer
  Hende Bauer

  Aan mindfulness en MBCT heb ik mijn hart verloren: het heeft goede, soms verbluffende resultaten – en het is erg leuk om te doen. Ik integreer een degelijke achtergrond als psycholoog en wetenschapper in het werken met mindfulness: voeten op de grond en wetenschappelijk onderbouwd.
  Na mijn afstuderen als psycholoog in 1988 heb ik gewerkt als behandelaar en trainer; ik ben psychotherapeut (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ook ben ik supervisor VGCT, supervisor NVP en leersupervisor NVP (voor supervisie over supervisie). Sinds 2000 houd ik me steeds meer intensief bezig met meditatie en mindfulness.

  Ik ben de directeur en oprichter (in 2007) van het Centrum voor Mindfulness Den Haag om me helemaal aan mindfulness te kunnen wijden.

  Het mooie van mindfulness is dat het heel sterk werkt ook bij mensen met vervelende klachten terwijl het ook waardevol is voor wie gewoon nieuwsgierig is of zich persoonlijk wil ontwikkelen.

  Lees meer

Centrum Mindfulness

Locatie

Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Datum

04 - 09 mrt 2024

Tijd

houd rekening met een uitloop tot ± 17.00 uur
10:00 - 16:45

Kosten

€15,00

MINDFUL SELF COMPASSION INTENSIVE | Live training | In 5 dagen | 4-5, 7-9 maart 2024

In de MSC wordt de basis van mindfulness kort herhaald en wordt verder gewerkt met een variatie aan oefeningen, die allemaal als bedoeling hebben je meer in contact te brengen met de bronnen van vriendelijkheid en mededogen in jezelf. Je leert jezelf op te vangen en te troosten en kalmeren, en makkelijker om te gaan met moeilijke situaties, emoties en mensen. Thema’s zijn o.a. genieten van je leven/voluit leven, compassie voor anderen en voor jezelf, omgaan met boosheid, betrokkenheid bij anderen en compassiemoeheid. Er is veel ruimte voor uitwisseling, maar het proces is individueel binnen een veilige groep. Mooie gedichten en verhalen zetten je aan het denken. De week is door de samengebalde vorm zeer krachtig. Zeer compleet.

Data en tijden

5 dagen van 10.00 – 16.45 uur (uitloop tot 17.00 uur) op:

 • Maandag 4 t/m dinsdag 5 maart 2024

 • Donderdag 1 t/m zaterdag 9 maart 2024 (woensdag vrij)

Locatie

Deze training wordt live gegeven. Locatie is het Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie, Westeinde 175 L in Den Haag.

Trainster

Hende Bauer. MSC/Mindful Self Compassion werd ontwikkeld door Chris Germer en Kirstin Neff.  Hende is door hen getraind in 2011, 2013 en 2014. Zij ontving haar diploma van het Center for Mindful Self Compassion MSC in 2014.

Kosten

De kosten voor deze intensieve compassietraining bedragen 695 euro voor zelfbetalers en 1.095 euro als de werkgever betaalt.
Prijs is inclusief kennismakingsgesprek, werkboek, audiobestanden, koffie en thee. 

 

“Het volgen van de intensieve compassietraining was een goede beslissing van me. Ik heb een bijzonder fijne week achter de rug. De groep was veilig met stuk voor stuk aardige mensen. De begeleiding van Hende heb ik als heel stimulerend en warm ervaren. Nu, een week later, ben ik het mediteren tot een vaste routine aan het maken. Doordat ik het effect voortdurend merk, zijn de dagelijkse meditaties, formeel en informeel, geen zware opgave. Ze brengen me even uit mijn hoofd en leveren elke keer weer een ‘beloning’ op in de vorm van innerlijke rust en vriendelijkheid voor mezelf en voor anderen”.

– Deelneemster Intensieve compassietraining

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Scroll naar boven