Trainer

 • Hende Bauer
  Hende Bauer

  Aan mindfulness en MBCT heb ik mijn hart verloren: het heeft goede, soms verbluffende resultaten – en het is erg leuk om te doen. Ik integreer een degelijke achtergrond als psycholoog en wetenschapper in het werken met mindfulness: voeten op de grond en wetenschappelijk onderbouwd.
  Na mijn afstuderen als psycholoog in 1988 heb ik gewerkt als behandelaar en trainer; ik ben psychotherapeut (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ook ben ik supervisor VGCT, supervisor NVP en leersupervisor NVP (voor supervisie over supervisie). Sinds 2000 houd ik me steeds meer intensief bezig met meditatie en mindfulness.

  Ik ben de directeur en oprichter (in 2007) van het Centrum voor Mindfulness Den Haag om me helemaal aan mindfulness te kunnen wijden.

  Het mooie van mindfulness is dat het heel sterk werkt ook bij mensen met vervelende klachten terwijl het ook waardevol is voor wie gewoon nieuwsgierig is of zich persoonlijk wil ontwikkelen.

  Lees meer

Centrum Mindfulness

Locatie

Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Locatie 2

Online
Categorie

Datum

09 aug 2021
Expired!

Tijd

houd rekening met een uitloop tot ± 17.00 uur
10:00 - 16:30

Kosten

€15,00

COMPASSION INTENSIVE MSC | Mindful Self Compassion | intensieve compassietraining van 1 week | Live en Online | 9 – 13 augustus 2021 | UITGESTELD

In de MSC wordt de basis van mindfulness kort herhaald en wordt verder gewerkt met een variatie aan oefeningen, die allemaal als bedoeling hebben je meer in contact te brengen met de bronnen van vriendelijkheid en mededogen in jezelf. Je leert jezelf op te vangen en te troosten en kalmeren, en makkelijker om te gaan met moeilijke situaties, emoties en mensen. Thema’s zijn o.a. genieten van je leven/voluit leven, compassie voor anderen en voor jezelf, omgaan met boosheid, betrokkenheid bij anderen en compassiemoeheid. Er is veel ruimte voor uitwisseling, maar het proces is individueel binnen een veilige groep. Mooie gedichten en verhalen zetten je aan het denken. De week is door de samengebalde vorm zeer krachtig. Zeer compleet.

Data
maandag t/m vrijdag 9 t/m 13 augustus 2021
10.00 – 16.30 uur (uitloop tot 17.00 uur)

Trainster
MSC/Mindful Self Compassion werd ontwikkeld door Chris Germer en Kirstin Neff. Hende Bauer is door hen getraind in 2011, 2013 en 2014. Zij ontving haar diploma van het Center for Mindful Self Compassion MSC in 2014.

Kosten
De kosten voor deze intensieve compassietraining bedragen 595 voor zelfbetalers en 989 als de werkgever betaalt.
Prijs inclusief kennismakingsgesprek, werkboek en audiobestanden.

Lunch
Je neemt zelf iets voor de lunch mee. Wij zorgen voor salade, fruit en iets te drinken.

Live of online?
Deze training wordt tegelijkertijd zowel Live als Online gegeven; blended noemen we dat. Voor de live-bijeenkomsten is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Bij de inschrijving maak je de keuze of je de training live (op de locatie van het Centrum voor Mindfulness Den Haag, Westeinde 175 L) wilt bijwonen, of dat je de training uitsluitend online meedoet.

Als je voor de live-training kiest, maar een keer niet kan komen (bijvoorbeeld door gezondheidsklachten), dan kan je die sessie (als je dat wilt) op dat moment online volgen. Als je voor de online-training kiest, is het helaas niet mogelijk voor een sessie te switchen naar live. Sta dus even stil voordat je de keuze maakt, en kies dan hieronder de inschrijfknop die bij je past!

Mocht bij aanvang van de training blijken dat we door Corona maatregelen niet live bij elkaar kunnen komen, starten we de training voor iedereen ONLINE. Zodra live-bijeenkomsten weer zijn toegestaan, wordt de training voor degenen die zich voor ‘live’ hebben opgegeven live voortgezet.

Voor deze training geldt dat je zonder kosten mag annuleren tot de aanvang van de training als je klachten hebt of in quarantaine moet ivm de onzekerheid door het Corona-virus (er is ook de mogelijkheid om dan online aan te sluiten).

Introductieworkshop
Heb je nog vragen, of wil je eerst de trainer leren kennen? Op 20 april 2021 is er een online Introductieworkshop Compassie. Zie de agenda of onder ‘compassietrainingen” op deze site.

“Het volgen van de intensieve compassietraining was een goede beslissing van me. Ik heb een bijzonder fijne week achter de rug. De groep was veilig met stuk voor stuk aardige mensen. De begeleiding van Hende heb ik als heel stimulerend en warm ervaren.
Nu, een week later, ben ik het mediteren tot een vaste routine aan het maken. Doordat ik het effect voortdurend merk, zijn de dagelijkse meditaties, formeel en informeel, geen zware opgave. Ze brengen me even uit mijn hoofd en leveren elke keer weer een ‘beloning’ op in de vorm van innerlijke rust en vriendelijkheid voor mezelf en voor anderen”. (Deelneemster groep 2019)

Scroll naar top