ANWBpaddestoel

Leertherapie MBCT in Groesbeek

Mindfulness en met name MBCT zijn erg populair want het is mooi en effectief. Door het volgen van de groep leer je mindfulness zelf aan den lijve te ervaren en merk je wat het te bieden heeft.

Mindfulness – zo blijkt uit onderzoek – heeft goede effecten op therapeuten en hun therapeutisch functioneren: voor hen zelf (effecten op stress en welzijn), maar ook voor hun cliënten (therapeutische factoren zoals warmte, acceptatie en empathie).
Bovendien is het gewoon een heel inspirerend programma en een verademing in je werkweek, “een kadootje aan jezelf”.

Leertherapie 4-daagse met overnachtingen in Groesbeek

Het programma in een aaneengesloten blok van 4 dagen, op een schitterende locatie in Groesbeek. Praktisch en weldadig.

In de opzet van 4 aaneengesloten dagen krijg je een efficiënte leertherapie en een diepgaande ervaring. Een goede kennismaking in de diepte met mindfulness/compassie. De leertherapie heeft ofwel het thema Mindfulness (MBCT) ofwel Mindfulness & compassie. Het weekend telt voor 25 therapiesessies.

Krachtige ervaring en efficiënt:
leertherapie in een blok van 4 dagen op mooie locatie!
Op veler verzoek wordt nu al enkele jaren een opzet van aangesloten blokken van 4 dagen aangeboden. Bij de opzet van de leertherapie in aaneengesloten dagen heb je een intense ervaring, en ga je de diepte in met de oefeningen. Het is krachtig, en je hoeft nauwelijks huiswerk te maken. Na het weekend heb je gemerkt hoe anders je je kan voelen. Om de resultaten blijvend te integreren in je leven is het raadzaam de oefeningen door te zetten in je eigen leven of in je werk te integreren. Op een mooie locatie, lekker ertussenuit…. Deze blokken zijn ook geschikt voor wie al een andere leertherapie volgde, bij Hende of elders. Er is gekozen voor zeer belangrijke thema’s, die juist voor therapeuten essentieel zijn: Communicatie en Compassie.

Thema: Mindfulness/MBCT
Bij het thema mindfulness (MBCT) komen alle onderdelen van het mindfulness-programma MBCT aan de orde, aangevuld met een therapeutische methode gebaseerd op mindfulness. Wat is mindfulness, hoe is het om mindful te zijn, hoe train je mindfulness en hoe zet je het in bij ongewenste patronen?
De ontwikkelde vaardigheden (aandacht, stilstaan bij je ervaring, accepterende milde houding o.a.) hebben een diepgaand effect op je inzicht in de effectiviteit van therapie en op je therapeutische houding.

De compassie en zelfcompassie hebben een diepgaand effect op je inzicht in de effectiviteit van therapie en op je therapeutische houding.

Klik op een van de onderstaande evenementen om je in te schrijven. Meer informatie over leertherapie? Lees verder onder het overzicht.

Geen evenementen gevonden!

Meer informatie over de leertherapie

Waarom zou een therapeut in opleiding een mindfulness-leertherapie volgen?

Mindfulness – zo blijkt uit onderzoek – heeft goede effecten op therapeuten en hun therapeutisch functioneren: voor hen zelf (effecten op stress en welzijn), maar ook voor hun cliënten (therapeutische factoren zoals warmte, acceptatie en empathie).
Bovendien is het gewoon een heel inspirerend programma en een verademing in je werkweek, “een kadootje aan jezelf”.

Voor wie is het niet geschikt?
Voor de leertherapie met gespreide opzet: mensen die niets willen investeren in tijd en moeite: het programma heeft het meeste resultaat wanneer je daadwerkelijk oefent.

Als je momenteel psychische klachten hebt (depressie, angststoornis of iets dergelijks) of als je een geschiedenis hebt van ernstige psychische klachten, neem dan eerst contact op. Dit is een opleidingstherapie, en niet bedoeld als een curatieve therapie. Als je twijfelt, neem gerust contact op voor overleg!


Zo knap, je komt in 20 minuten tot de kern. Lukt het niet linksom dan doe je het rechtsom, zonder dat je een techniekje of trucje toepast. Het is niet vaak dat je een vakkundige college zo bezig ziet … en je weet een veilige sfeer te creëren!

Een deelnemer over de therapeute

Erkende leertherapie

Leertherapie wordt goedgekeurd als die wordt gegeven door een erkend leertherapeut. Hende is erkend: als leertherapeut door de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie NPV, en door de specialistische Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapie VGCT (erkend tot en met 2025, voor wie voor juli 2023 met supervisie begint). Daardoor wordt de leertherapie bij Hende geaccepteerd als onderdeel voor de opleiding van de VGCT en meestal ook voor de registraties tot Psychotherapeut, Systeemtherapeut, Klinisch Psycholoog en Psychiater.

Eventuele aanvullende eisen
Let wel op, sommige opleidingen en verenigingen stellen extra eisen, bijvoorbeeld over de duur van de therapie. Kijk dit na bij je eigen opleiding.

Beleid VGCT
Ben je bezig met het opleidingstraject van de VGCT? Als je in of voor 2021 al bezig bent met je supervisietraject, volg je leertherapie. Start je in 2022 of 2023 (voor 1 juli 2023) met je supervisie? Dan mag je een VGCT-erkende leertherapie volgen. Start je pas daarna met je supervisie, dan volg je de nieuwe leerlijn. Bij twijfel, kijk dit goed na op de website van de VGCT.

Velen gingen je voor. Hende heeft circa 600 mensen leertherapie gegeven sinds 2007.

Verschillende vrienden gaven aan me als
rustiger, opener en echter te ervaren.

Deelnemer aan de leertherapie

Wees welkom, en neem bij vragen gerust contact op! 

Scroll naar boven