EDM: Elke Dag Mediteren

VERVOLGPROGRAMMA EDM  |  Elke Dag Mediteren 

De ondertitel zou kunnen zijn: Je Persoonlijke Routine Ontwikkelen in Mindfulness.

 • Lukt het je niet om regelmatig te mediteren of te oefenen met mindfulness?
 • Heb je gemerkt dat mediteren jou echt helpt in je dagelijks leven, in je focus, stressbestendigheid, flexibiliteit, werk, relaties, communicatie?
 • Vind je het prettig om geregeld te mediteren?
 • Heb je al vaker geprobeerd er structuur in te krijgen?
 • Denk je dat je gewoonweg niet voldoende discipline hebt? En dat je harder je best zou moeten doen?
 • Merk je dat, goede bedoelingen ten spijt, er toch steeds weer de klad in komt?
 • Ben je op zoek naar manieren om deze goede gewoonte in te bouwen in je leven?
 • Ben je er nu aan toe om dit eens grondig aan te pakken?

Mensen die een mindfulnessprogramma hebben gevolgd, hebben hier meestal veel baat bij. Ze voelen zich na die 8 weken anders, kalmer, rustiger, opener; ze genieten meer van hun leven, en zijn opmerkzamer; hun relaties verlopen prettiger.
Aan het einde van de training nemen ze zich vast voor om dit in hun leven te houden, en het niet meer los te laten.
Ondanks deze goede resultaten, en de goede voornemens, verslapt na een tijdje toch de aandacht. De beoefening verwatert. Nog een tijd lang blijft de winst bestaan, en denk je misschien dat je het ook kunt vasthouden ook al mediteer je minder vaak….
En dan na een tijdje merk je toch, dat zowel het mediteren, als de effecten ervan het raam zijn uit gevlogen. Je vervalt weer in je oude patronen, en merkt dat je focus en stressbestendigheid weer verminderen. Je denkt nog wel aan mindfulness maar komt er niet meer aan toe.

Je gaat het wel een beetje missen.

Je doet wat halfslachtige pogingen om het weer op te pakken. Het vuur is er een beetje uit.

Je overweegt misschien zelfs de hele mindfulnesstraining opnieuw te volgen. En dat is natuurlijk prima, en zelfs heel zinnig. Want dan loop je de stof nog eens grondig door, en de tweede keer haal je er weer heel andere dingen uit.

Maar jij bent vooral op zoek naar een training toegespitst op het oppakken en weer inbouwen van meditatie. Waarbij je zoekt naar wat jou persoonlijk motiveert. Naar de hulpmiddelen die jou passen. Naar een structuur (of misschien juist geen structuur, we zijn tenslotte allemaal anders) die jou past. Naar praktische oplossingen voor de obstakels die je tegenkomt. En naar een mindful/aandachtige en compassievolle houding ten opzichte van jezelf.

Deze training bestaat uit 3 dagen en een avond, waarbij je in een groep, in tweetallen en vooral ook zelf thuis, met allerlei oefeningen en invalshoeken aan de slag gaat.

Er wordt gewerkt met (en klein beetje) theorie, technieken en vooral veel oefeningen uit verschillende invalshoeken. Er wordt gewerkt met positieve psychologie, gedragsmodificatie, problem solving technieken; oefeningen vanuit mindful self compassie en mindfulness training. In een eclectische mix, zodat er ook voor jou voldoende in zit dat jou zal passen.

Hende Bauer, de trainer, heeft 30 jaar ervaring zowel in psychotherapie, gedragstherapie, training van gedragsverandering, en beoefent sinds 2000 zen, mindfulness en zelfcompassie. Ze heeft ruime ervaring in alle gebruikte methodes en technieken.

Qua tijdsinvestering moet je rekenen op elke dag ongeveer 5 à 15 minuten voor oefeningen en reflectie. En daarnaast natuurlijk de tijd die je wilt stoppen in mediteren :), alles tussen 5 minuten en 45 minuten is prima.

 • Start 26 april 2019  |  3 dagen en een avond
  Overdag: 26 april, 27 april en 11 mei
  Tijdstip:  10:00 – 16:30 uur (uitloop tot 17:00 uur)
  Avond: 10 juni
  Tijdstip: 19:30 – 22:00 uur
 • Start 21 september 2019  |  3 zaterdagen en een zaterdagochtend
  Zaterdagen: 21 september, 28 september en 5 oktober
  Tijdstip:  10:00 – 16:30 uur (uitloop tot 17:00 uur)
  Zaterdagochtend: 2 november
  Tijdstip: 10:00 – 13:00 uur

Pauze
Tussen de middag is er een pauze van 12.30-14.00 uur. Je eet je zelf meegebrachte lunch op of je gaat in een van de tentjes om de hoek in de binnenstad iets eten. Wij zorgen voor koffie, thee, koekjes en vers fruit.

Kosten
Normale prijs: 397, en als de werkgever betaalt 557 ex BTW.
Aanbieding: 297, als de werkgever betaalt 457 ex BTW.

PS
Heb je nog vragen? Mail of bel gerust!
Ik kijk er naar uit om met je aan de slag te gaan!
Groetjes, Hende

Uit anonieme evaluaties:
“Ik heb nooit eerder aan zo een soort training gedacht, maar nu ik het heb gedaan lijkt het me echt onmisbaar.”

“Na het doen van deze vervolgtraining lukt het me nu vrijwel elke dag om te mediteren.”

“Ik liep vast in stress en had het verlangen om meer te mediteren, maar ervaarde ook een grote drempel. Ik wist niet ‘hoe’ ik moest beginnen en vol moest houden. Nu voelt het niet meer als een grote opgave.”

“Dit is een cadeautje voor jezelf. Het zijn dagen met rust en inspiratie!”

Scroll naar boven