Trainer

 • Hende Bauer
  Hende Bauer

  Aan mindfulness en MBCT heb ik mijn hart verloren: het heeft goede, soms verbluffende resultaten – en het is erg leuk om te doen. Ik integreer een degelijke achtergrond als psycholoog en wetenschapper in het werken met mindfulness: voeten op de grond en wetenschappelijk onderbouwd.
  Na mijn afstuderen als psycholoog in 1988 heb ik gewerkt als behandelaar en trainer; ik ben psychotherapeut (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ook ben ik supervisor VGCT, supervisor NVP en leersupervisor NVP (voor supervisie over supervisie). Sinds 2000 houd ik me steeds meer intensief bezig met meditatie en mindfulness.

  Ik ben de directeur en oprichter (in 2007) van het Centrum voor Mindfulness Den Haag om me helemaal aan mindfulness te kunnen wijden.

  Het mooie van mindfulness is dat het heel sterk werkt ook bij mensen met vervelende klachten terwijl het ook waardevol is voor wie gewoon nieuwsgierig is of zich persoonlijk wil ontwikkelen.

  Lees meer

Locatie

Centrum Mindfulness
Centrum Mindfulness
Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

Datum

18 - 19 nov 2023
Verlopen!

Tijd

09:30 - 17:00

STADSRETRAITE DEN HAAG | 2 dagen | Thema: ontspannen in wat er is & thuiskomen in jezelf | 18 t/m 19 november 2023 | 1 plek vrijgekomen, neem contact op!

 

STADSRETRAITE DEN HAAG 2 DAGEN

We beginnen op zaterdagochtend met kennismaking, introductie en een meditatieblok. Op zaterdag en zondag doen we diverse meditatieblokken. Er zal worden afgewisseld tussen mindful mediteren (overwegend zitmeditaties) en mindful bewegen (loopmeditatie, yoga, buitenactiviteiten). Een groot deel van het programma verloopt in stilte, op zaterdag en op zondag zal er een praatje door Hende worden gehouden waarbij er gelegenheid is tot vragen en uitwisseling. Er is tevens de mogelijkheid voor 10-minuten-gesprekken met Hende, 1-op-1.

De kosten worden laag gehouden zodat iedereen kan meedoen. Je neemt iets te eten mee voor de lunch om te delen. De rollen en taken worden verdeeld onder de deelnemers (het slaan van de gong, klaarzetten van koffie en thee, opruimen en schoonmaken na afloop). Je overnacht thuis. Als je van verder weg komt kun je bij een B&B in de buurt overnachten of wellicht bij een van de andere deelnemers. Indien gewenst zullen wij helpen iemand te vinden waar je kunt overnachten.

Data en tijden

 • Zaterdag 18 november 09.30 – 21.30 uur

 • Zondag 19 november 07.30 – 17.00 uur (het is eventueel mogelijk om om 09.30 uur in te stappen)

Trainer

Hende Bauer

Locatie

Centrum voor Mindfulness, Compassie en Psychotherapie, adres Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag

Kosten

190 of 250 euro, afhankelijk van je inkomen. 

De prijs voor het weekend is 190 euro, of 250 euro als het door je werkgever wordt betaald of je hebt een voldoende ruim inkomen. Dit kun je zelf aangeven bij het inschrijven (als je een ruim inkomen hebt of wanneer je werkgever betaalt, kies je de hogere prijs). Prijs is inclusief koffie en thee, en een vegetarische avondmaaltijd op zaterdag. De lunch op zaterdag en zondag organiseren we samen (iedereen neemt iets mee om te delen). 

Happiness is like a butterfly which, when pursued, is always beyond our grasp, but, if you will sit down quietly, may alight upon you. 

– Nathaniel Hawthorne

De stadsretraite zit vol. Je kunt je aanmelden voor de reservelijst door te mailen naar: info@centrummindfulness.nl 

Scroll naar boven