ANWBpaddestoel

Mindfulness en zelfcompassie Groesbeek

Leertherapie 4-daagse met overnachtingen in Groesbeek

Het programma in een aaneengesloten blok van 4 dagen, op een schitterende locatie in Groesbeek. Praktisch en weldadig.

In de opzet van 4 aaneengesloten dagen krijg je een efficiënte leertherapie en een diepgaande ervaring. Een goede kennismaking in de diepte met mindfulness/compassie. De leertherapie heeft ofwel het thema Mindfulness (MBCT) ofwel Mindfulness & compassie. Het weekend telt voor 25 therapiesessies.

Thema: Mindfulness & Compassie
Bij dit thema leer je jezelf en anderen met liefdevolle vriendelijkheid en compassie te behandelen. Je leert hoe je jezelf kan ondersteunen vanuit vriendelijkheid in plaats van zelfkritiek; hoe je jezelf kunt steunen in moeilijke situaties; hoe je voor jezelf kan zorgen; hoe je zorgt dat je jezelf niet verliest in het contact met anderen; en hoe je mild met jezelf om kan gaan door middel van oefeningen en meditaties. Het programma start met enkele toepassingen uit de mindfulness.

De compassie en zelfcompassie hebben een diepgaand effect op je inzicht in de effectiviteit van therapie en op je therapeutische houding.

Krachtige ervaring en efficiënt:
leertherapie in een blok van 4 dagen op mooie locatie!
Op veler verzoek wordt nu al enkele jaren een opzet van aangesloten blokken van 4 dagen aangeboden. Bij de opzet van de leertherapie in aaneengesloten dagen heb je een intense ervaring, en ga je de diepte in met de oefeningen. Het is krachtig, en je hoeft nauwelijks huiswerk te maken. Na het weekend heb je gemerkt hoe anders je je kan voelen. Om de resultaten blijvend te integreren in je leven is het raadzaam de oefeningen door te zetten in je eigen leven of in je werk te integreren. Op een mooie locatie, lekker ertussenuit…. Deze blokken zijn ook geschikt voor wie al een andere leertherapie volgde, bij Hende of elders. Er is gekozen voor zeer belangrijke thema’s, die juist voor therapeuten essentieel zijn: Communicatie en Compassie.

Meer informatie

Wil je uitgebreide informatie? Lees verder onder het overzicht.

22 - 25 juni
10:00 - 17:00

LEERTHERAPIE 4-DAAGSE MET OVERNACHTING IN GROESBEEK | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 22 juni 2024 | Zaterdag t/m dinsdag | Vol, alleen nog reserveplekken

06 - 09 oktober
10:00 - 17:00

LEERTHERAPIE 4-DAAGSE MET OVERNACHTING IN GROESBEEK | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 6 oktober 2024 | Zondag t/m woensdag | Vol, alleen nog reserveplekken

06 - 09 februari
10:00 - 17:00

LEERTHERAPIE 4-DAAGSE MET OVERNACHTING IN GROESBEEK | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 6 februari 2025 | Donderdag t/m zondag | Vol, alleen nog reserveplekken

29 mei - 01 juni
10:00 - 17:00

LEERTHERAPIE 4-DAAGSE MET OVERNACHTING IN GROESBEEK | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 29 mei 2025 | Donderdag t/m zondag |

02 - 05 oktober
10:00 - 17:00

LEERTHERAPIE 4-DAAGSE MET OVERNACHTING IN GROESBEEK | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 2 oktober 2025 | Donderdag t/m zondag

16 - 19 december
10:00 - 17:00

LEERTHERAPIE 4-DAAGSE MET OVERNACHTING IN GROESBEEK | THEMA Mindfulness & Zelfcompassie | Start 16 december 2025 | Dinsdag t/m vrijdag |

Geen evenementen gevonden!

Meer informatie over de leertherapie

Waarom zou een therapeut in opleiding een compassie-leertherapie volgen?

Mindfulness heeft zijn plek veroverd binnen de gezondheidszorg vanwege de goede effecten voor cliënten en therapeuten. Therapeuten worden effectiever (beleving van de cliënt; snelheid van herstel). Onderzoek laat dit zien, en je ervaart het zelf.

Een nieuwe ontwikkeling is (zelf-)compassie. Veel mensen zijn streng voor zichzelf, en kritisch. Zij steunen zichzelf niet wanneer ze het moeilijk hebben. Dit vermogen, jezelf behandelen met zachtheid, te steunen, motiveren op een vriendelijke manier, ontwikkel je met mindful self compassion. Ook therapeuten hebben hier wel behoefte aan …

In ons werk ontmoeten we mensen die worstelen, en lijden. Dit is soms uitputtend. We voelen ons machteloos of diep geraakt. Ontdek hoe zelfcompassie je helpt om compassie te voelen zonder zelf leeg te lopen.

Voor wie is het niet geschikt?
De leertherapie is bedoeld voor mensen die daadwerkelijk willen werken aan zichzelf en aan het ontwikkelen van aandacht, zachtheid en compassie.
Als je niet open staat voor het leren van een nieuwe methodiek is de leertherapie niet geschikt voor jou. Een beetje scepsis is prima, overigens, en zelfs gezond. 
Als je momenteel psychische klachten hebt (depressie, angststoornis of iets dergelijks) of als je een geschiedenis hebt van ernstige psychische klachten, neem dan eerst contact op. Dit is een opleidingstherapie, en niet bedoeld als een curatieve therapie. Als je twijfelt, neem gerust contact op voor overleg!


Zo knap, je komt in 20 minuten tot de kern. Lukt het niet linksom dan doe je het rechtsom, zonder dat je een techniekje of trucje toepast. Het is niet vaak dat je een vakkundige college zo bezig ziet … en je weet een veilige sfeer te creëren!

Een deelnemer over de therapeute

Erkende leertherapie

Leertherapie wordt goedgekeurd als die wordt gegeven door een erkend leertherapeut. Hende is erkend: als leertherapeut door de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie NPV, en door de specialistische vereniging Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapie VGCT (erkend tot en met 2025, voor wie voor juli 2023 met supervisie begint). Daardoor wordt de leertherapie bij Hende geaccepteerd als onderdeel voor de opleiding van de VGCT en meestal ook voor de registraties tot Psychotherapeut, Systeemtherapeut, Klinisch Psycholoog en Psychiater.

Eventuele aanvullende eisen
Let wel op, sommige opleidingen en verenigingen stellen extra eisen, bijvoorbeeld over de duur van de therapie. Kijk dit na bij je eigen opleiding.

Beleid VGCT
Ben je bezig met het opleidingstraject van de VGCT? Als je in of voor 2021 al bezig met je supervisietraject, volg je leertherapie.
Startte je in 2022 of 2023 (voor 1 juli 2023) met je supervisie? Dan mag je ook een VGCT-erkende leertherapie volgen (tot uiterlijk 1 januari 2026).
Start je pas daarna met je supervisie, dan volg je de nieuwe leerlijn. Bij twijfel, kijk dit goed na op de website van de VGCT.

Velen gingen je voor. Hende heeft circa 600 mensen leertherapie gegeven sinds 2007.

Verschillende vrienden gaven aan me als
rustiger, opener en echter te ervaren.

Deelnemer aan de leertherapie

Wees welkom, en neem bij vragen gerust contact op! 

Scroll naar boven