Compassietraining (Compassie & Zelfcompassie) (aanbevolen!)

VERVOLGTRAINING COMPASSIE EN ZELFCOMPASSIE

~  Heb je een basis in mindfulness, maar heb je moeite met het aspect “mildheid”?
~  Vind je het lastig om te gaan met pijn, frustraties, of emoties?
~  Ben je snel ontevreden over jezelf?
~  Heb je last van zelfkritiek, schaamte, oordelen over jezelf?
~  Ben je hard voor jezelf of anderen?
~  Vind je het lastig jezelf en anderen te accepteren zoals je bent?
~  Wil je leren een positievere, steunende houding voor jezelf te ontwikkelen?

Als je een of meer van deze vragen met ja hebt beantwoord dan is de compassietraining zeker iets voor jou!
De compassietraining is een prachtig programma, geschikt als vervolg op de mindfulnesstraining, en het werkt verdiepend en verzachtend.

Zowel in de Verenigde Staten, in het Verenigd Koninkrijk/Engeland, als in Nederland is na jaren ervaring en onderzoek een compassieprogramma ontwikkeld. Hende maakt gebruik van al deze methodieken.
Hende biedt 2 compassietrainingen aan. Deze gaan over dezelfde thematiek, maar de oefeningen, verhalen en opzet zijn verschillend. Je kunt kiezen op basis van datum en tijd, want beide programma’s zijn effectief, en er wordt uit hetzelfde vaatje getapt. Mocht je al een compassietraining hebben gevolgd, dan kun je gerust dezelfde training herhalen (dat geeft verdieping) of je kunt je laten verrassen door nog eens de andere variant te volgen.

Hoe gaat zo’n compassietraining?
Je verdiept je in liefde en vriendelijkheid, en in datgene dat liefde en vriendelijkheid in jezelf blokkeert. Je leert een scala aan basistechnieken, met het focus op mildheid, zachtheid, warmte en mededogen voor jezelf en anderen. Je krijgt een waaier van oefeningen, methodes, en woorden waar je zelf mee verder kunt na de training.
Je leert beter met leed en pijn omgaan, vergroot je je (zelf)acceptatie en verbetert je je relaties met anderen. Onderdelen zijn de pleasure walk, de mededogende body scan, en het werken met weerstand en verlangen.

Introductieworkshop Compassietraining
Er is ook een introductieworkshop over de compassietraining. Je kunt je hieronder opgeven, of kijk hier voor meer informatie over de workshop compassietraining.
De introductieworkshop is op donderdagavond 4 juli, van 19.30-22.00! Je kunt meedoen voor 15 euro.

Er starten op korte termijn verschillende compassietrainingen: op 22 oktober (compassietraining MBCL in 8 weken, even doorscrollen), op 4 november (compassieweek), en op 3 november (compassieweek). Uitgebreide informatie vind je hieronder.


COMPASSION INTENSIVE MSC

Mindful Self Compassion | intensieve compassietraining van 1 week

In de MSC wordt de basis van mindfulness kort herhaald en wordt verder gewerkt met een variatie aan oefeningen, die allemaal als bedoeling hebben je meer in contact te brengen met de bronnen van vriendelijkheid en mededogen in jezelf. Je leert jezelf op te vangen en te troosten en kalmeren, en makkelijker om te gaan met moeilijke situaties, emoties en mensen. Thema’s zijn o.a. genieten van je leven/voluit leven, compassie voor anderen en voor jezelf, omgaan met boosheid, betrokkenheid bij anderen en compassiemoeheid. Er is veel ruimte voor uitwisseling, maar het proces is individueel binnen een veilige groep. Mooie gedichten en verhalen zetten je aan het denken. De week is door de samengebalde vorm zeer krachtig. Zeer compleet.

Over de trainster:
MSC/Mindful Self Compassion werd ontwikkeld door Chris Germer en Kristin Neff. Hende Bauer is door hen getraind in 2011, 2013 en 2014. Zij ontving haar diploma van het Center for Mindful Self Compassion MSC in 2014.

Start 3 februari 2020  |  maandag t/m vrijdag
Tijdstip: 10:00 – 16:30 uur, houd rekening met een uitloop tot ± 17.00 uur
Data: 3 t/m 7 februari 2020
Trainer: Hende Bauer

Kosten
De kosten voor deze intensieve compassietraining bedragen 595 euro voor zelfbetalers en 989 euro als de werkgever betaalt.
Prijs inclusief koffie, thee, fruit, salade, werkboek en audiobestanden.

Lunch
Je neemt zelf iets voor de lunch mee. Wij zorgen voor salade, fruit en iets te drinken.

“Het volgen van de intensieve compassietraining was een goede beslissing van me. Ik heb een bijzonder fijne week achter de rug. De groep was veilig met stuk voor stuk aardige mensen. De begeleiding van Hende heb ik als heel stimulerend en warm ervaren.
Nu, een week later, ben ik het mediteren tot een vaste routine aan het maken. Doordat ik het effect voortdurend merk, zijn de dagelijkse meditaties, formeel en informeel, geen zware opgave. Ze brengen me even uit mijn hoofd en leveren elke keer weer een ‘beloning’ op in de vorm van innerlijke rust en vriendelijkheid voor mezelf en voor anderen”. (Deelneemster groep 2019)


ACHTWEEKSE

Mindful Self Compassion | in 9 bijeenkomsten

Start 28 april 2020 | 8 dinsdagavonden en 1 zaterdag
Tijdstip: 19.30-22.15 (dinsdagavonden) en 13.00-17.00 op zondag 16 juni
Data:  28 april, 5, 19, 26 mei; 2, 9, 16, 23 juni 2020 (dinsdagavonden, 6 juni van 10.00-16.00 uur, zaterdagmiddag)
7 juli 19.30-22.15 uur is de reservedatum, ook graag vrijhouden
Trainster: Hende Bauer

Kosten
De kosten voor deze training bedragen 495 euro voor zelfbetalers en 879 euro als de werkgever betaalt. Prijs inclusief werkboek en audiobestanden, en alle consumpties.


COMPASSIETRAINING MBCL

Mindfulness-based Compassionate Living | nieuw lesprogramma 

Nieuw lesprogramma, gebaseerd op de MBCL ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink. In dit programma wordt stilgestaan bij de verschillende ‘standen’ waar we in kunnen staan: stress, jagen, kalmering, en hoe je daar wijzer mee om kunt gaan. Je traint jezelf in het meer contact maken met je kalmeringssysteem.
Er wordt geoefend met verschillende invalshoeken en oefeningen, verhalen en gedichten, om je in staat te stellen makkelijk contact te maken met vriendelijkheid, mededogen, gelijkmoedigheid, vreugde, voor anderen en voor jezelf.
De meesten van ons zijn niet zo zachtaardig – juist voor onszelf, dus daar wordt extra aandacht aan gegeven.
Het is een mooi programma voor na een mindfulnesstraining of andere basis in meditatie, als vervolg, verdieping en verzachting.
Deze training is verspreid over een aantal weken zodat je kan oefenen met het geleerde in je eigen leven, en dit kan gaan integreren. Je wordt geacht geregeld zelf te oefenen met behulp van audiobestanden.

De trainster:
De trainingen worden begeleid door Hende Bauer of Nicolette Tijdgat. Zij werden beiden opgeleid door Frits Koster en Erik van den Brink, en zijn alletwee toegelaten tot het MBCL Register A in 2017.

Kosten
De kosten voor deze training bedragen 595 voor zelfbetalers en 899 exclusief BTW als de werkgever betaalt.
Prijs inclusief boek, audiobestanden en consumpties.

Compliment van een deelnemer:
“Nogmaals bedankt voor het traject dat ik bij jou, samen met de groep, heb mogen doorlopen. Enne, ik vond dat je het onderwerp vergeving goed aangepakt hebt. Heel ontspannen. Ik ben zo arrogant om te denken dat ik daar als juf met bijna 40 jaar onderwijservaring, kijk op heb.”


COMPASSION MSC VOOR PROFESSIONALS

Mindful Self Compassion | compacte compassietraining voor professionals in de zorg

Het zelfde principe als de compassie intensive: in 5 werkdagen, maar dan uitgespreid over 5 weken en specifiek gericht op professionals in de zorg. Trainster: Hende Bauer

Als je geïnteresseerd bent in deze training, laat het ons dan weten via een klik op onderstaande “interesse-knop”.  Bij voldoende interesse wordt deze training weer gepland!

 

 

Dit bericht is geplaatst in Mindfulness vervolgprogramma's. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.