Trainer

 • Hende Bauer
  Hende Bauer

  Aan mindfulness en MBCT heb ik mijn hart verloren: het heeft goede, soms verbluffende resultaten – en het is erg leuk om te doen. Ik integreer een degelijke achtergrond als psycholoog en wetenschapper in het werken met mindfulness: voeten op de grond en wetenschappelijk onderbouwd.
  Na mijn afstuderen als psycholoog in 1988 heb ik gewerkt als behandelaar en trainer; ik ben psychotherapeut (BIG-geregistreerd), cognitief gedragstherapeut en opleider op het gebied van cognitieve gedragstherapie. Ook ben ik supervisor VGCT, supervisor NVP en leersupervisor NVP (voor supervisie over supervisie). Sinds 2000 houd ik me steeds meer intensief bezig met meditatie en mindfulness.

  Ik ben de directeur en oprichter (in 2007) van het Centrum voor Mindfulness Den Haag om me helemaal aan mindfulness te kunnen wijden.

  Het mooie van mindfulness is dat het heel sterk werkt ook bij mensen met vervelende klachten terwijl het ook waardevol is voor wie gewoon nieuwsgierig is of zich persoonlijk wil ontwikkelen.

  Lees meer

Locatie

Online
Categorie

Datum

04 apr 2023 - 20 jun 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 12:30

MINDFULNESS 1 | Online training | In 8 weken | Start 4 april 2023 | UITGESTELD

Ik heb er enorm veel aan gehad – en ik was een scepticus!
(Rob, 48 jaar)

Dit programma bestaat uit 8 dagdelen van 2 ½ uur, en een hele oefendag. De training wordt in het Nederlands gegeven. Volledig online.

Je leert allerhande mindfulness-technieken en -oefeningen, bestaande uit meditaties, aandachtsoefeningen, en de toepassingen daarvan in het dagelijks leven en op uitdagende momenten. Er is aandacht voor het lichaam, het denken, de adem, emoties. We doen bewegingsoefeningen. Er is uitleg, en af en toe een inspirerend verhaal. Uiteraard is er veel ruimte voor uitwisseling en jouw vragen.
Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelt de mindful houding die zo helpend is.

Wat krijg je?

 • 8 sessies van 2,5 uur

 • een sessie van 6 uur

 • een werkboek

 • een reeks audiobestanden om thuis mee te oefenen

 • begeleiding door Hende en een individueel gesprek voorafgaand aan de training

Data en tijden

 8 dinsdagochtenden 10.00-12.30 uur, 1 zondag. LET OP: TRAINING IS UITGESTELD! Neem contact op voor meer informatie

 • 4, 11, 18 april 

 • 2, 9, 16, 23 mei

 • 6, 20 juni

 • De stiltedag is op zondag 4 juni 2023 van 10.00 – 16.00 uur. Deze zal LIVE plaatsvinden op Westeinde 175 L, 2512 GX Den Haag.

 • Op dinsdag 4 juli 2023 van 10.00 – 12.30 uur is een reservedag gepland. Wil je deze dag alsjeblieft ook vrijhouden? 

Locatie 

Online, via Zoom  Op dinsdag 4 juli 2023 van 10.00 – 12.30 uur is een reservedag gepland. Wil je deze dag alsjeblieft ook vrijhouden? 

Trainer

Hende Bauer

Kosten

Kosten voor deze training bedragen 595 euro voor zelfbetalers en 989 euro als de werkgever betaalt (inclusief voorgesprek, oefendag en alle cursusmaterialen, audiobestanden en werkboek).

 

Heb je nog vragen, of wil je eerst de trainer leren kennen? Op verschillende momenten is er een online Introductieworkshop Mindfulness

 

De beste tijd om een boom te planten is 20 jaar geleden
De op een na beste tijd is nu
– Chinees gezegde –

Hende heeft een zeer fijne stem & toon. Dit helpt enorm de geleide meditaties in jezelf te verwelkomen. Hende is ‘zo stevig als een berg’ & ‘zo helder als het water’ & en ‘zo inzichtgevend als de bron’. Ik ben Hende zeer dankbaar voor haar persoonlijk afgestemde compassievolle houding en begeleiding, gedurende de mindfulnesstraining? Het bracht me tot individueel meer haalbare doelen en voortgang.

– Judith

Bij Hende voel ik me in veilige handen, en ik bewonder haar eerlijkheid en inzet. Goede trainer, zonder meer.
Frederik, loopbaanbegeleider, 64 jaar.

Uit anonieme evaluaties:
De training is een goede intensieve kennismaking met mindfulness.

Het geeft echt rust en dat voelt als een cadeautje.

One of the best courses I’ve done.

Ik heb de cursus al aan mensen aangeraden, ik heb er veel van geleerd!

Scroll naar boven