Versierde stoel2

Omarm Je Leven

MINDFULNESS 2
Verdiepingsprogramma

Al ervaring met mindfulness? Je verder ontwikkelen?

Het Centrum biedt jaarlijks enkele verdiepingsprogramma’s. In het begin van het jaar Elke Dag Mediteren, en in het najaar Omarm Je Leven.

Mindfulness 2: Omarm Je Leven (OJL)

  • Heb je een mindfulnesstraining gevolgd of een andere basis in meditatie?
  • Wil je graag bezig blijven met aandacht, meditatie en mindfulness?
  • Heb je behoefte aan de ondersteuning van het samen met een groep oefenen?
  • Heb je behoefte aan verdieping van wat je al hebt geleerd?
  • Wil je doorgaan met bewust bij jezelf en het leven stil staan?
  • Wil je mindfulness leren toepassen op uitdagende momenten?
  • Ben je benieuwd wat mindfulness je nog meer te bieden kan hebben?
  • Ben je soms ontevreden over patronen in je manier van reageren op anderen of in bepaalde situaties?
  • Wil je leren mindfulness toe te passen op de mooie momenten in het leven?
  • Heb je gewoon zin in een interessante, mooie cursus?

Als je op verschillende van deze vragen ja hebt gezegd, dan is Omarm Je Leven de training voor jou!
Deze training biedt je een grondige verdieping van de mindfulnesstraining.

Als je een basis hebt in mindfulness ben je waarschijnlijk enthousiast geworden over de waarde van mindfulness in jouw leven.

Je had je voorgenomen om het geleerde te blijven toepassen om zo geestelijke kalmte, een bewuste milde houding, en rustig reageren te blijven cultiveren.
In de praktijk is dat niet zo eenvoudig. De fijne, mooie momenten, ontmoetingen, zintuiglijke ervaringen worden vlak en merk je maar half op, en het pijnlijke ga je uit de weg. De kern van mindfulness raakt steeds meer uit beeld.

Wil je die kern terug vinden, en je beoefening verdiepen? Doe dan mee met deze verdiepingstraining.

De training heet: Omarm Je Leven!

Je leven omarmen? Wat bedoel je daar toch mee? Ik ben er nog niet over uit of dit de beste naam is voor deze training. Ik zal uitleggen wat ik er mee bedoel.

Het leven bestaat uit allerlei ervaringen. Sommige interessant, andere vrij saai of schijnbaar onbelangrijk. Sommige heel prettig. Sommige heel onprettig.

Met je leven omarmen bedoel ik dan: je open stellen voor de mooie, liefdevolle, interessante, aangename, grappige momenten en deze volledig tot je laten doordringen. Deze als een spons opzuigen.

Maar – het leven bestaat ook uit uitdagende en soms ronduit onprettige of nare dingen. Hoewel het een wijdverbreide neiging is om te proberen aan deze onplezierige momenten te ontsnappen, lukt dat vaak maar half.
We moeten toch door die lastige stuaties heen, ze doorleven. We kunnen er eigenlijk niet aan ontsnappen.
En vaak zijn ze eigenlijk veel beter te dragen en makkelijker te doorstaan als we er aandacht aan geven – dat lijkt paradoxaal misschien.
We willen er, als het kan, zo wijs mogelijk mee omgaan. Door je ogen ervoor te sluiten lukt dat meestal niet. Dit lukt je beter als je je open stelt voor de onprettige ervaringen en er misschien ook nieuwsgierig naar bent.

In het gewone leven hebben we patronen ontwikkeld, die niet allemaal even handig zijn. We stellen uit, zijn kribbig of gehaast, zijn perfectionistisch… Ook dergelijke patronen kun je met mindfulness benaderen en geleidelijk ombuigen. Ook dat doen we in de training: Je kiest aan een automatisch patroon van jezelf waar je last van hebt, en waar je bewuster en wijzer mee wilt leren omgaan. Dit ga je met aandacht verkennen en wie weet er daarna minder reactief en meer bewust mee om leren gaan.

Dat alles leer je in de cursus Omarm Je Leven.

Life is about 50% pain and 50% pleasure, the problem that occurs is that we spend our pleasure time, pushing away pain, and therefore reduce the happy life that we want.

– Jack Kornfield

Het mooie en het moeilijke, het prettige en het ongemakkelijke, je eigen patronen, allemaal toelaten, en met nieuwsgierigheid benaderen. Het leven – in zijn volheid – Omarmen dus 🙂

Doe je mee? Ik hoop je op de training te zien!

Trainer: Hende Bauer (zeer ervaren, gaf mindfulnessles aan meer dan 2000 mensen, en nog steeds enthousiast)

Op de training kijk ik met een heel goed gevoel terug; vond het een mooi gefocust en evenwichtig programma dat denk ik voor mij ook precies op het goede moment kwam.
Echt een zinvolle verdieping, niet zozeer van de mindfulness-beoefening in de zin van ‘de techniek’ (zoals ik het onbewust nog steeds denk ik toch beschouwde: ’12 minuten op adem concentreren’ als een van de taken op het lijstje dat moet afgewerkt worden elke dag) maar meer in de zin van ‘waar gaat het eigenlijk om in meditatie en hoe ga ik zelf nu eigenlijk met ruimte maken – beschouwen – accepteren – vertrouwen om’?

Deelneemster Omarm Je Leven, 38 jaar

Als deze data je niet schikken, en je bent geïnteresseerd in de volgende ronde, vul dan dit formulier in om dit aan ons te laten weten.

Geen evenementen gevonden!
Scroll naar boven