De beste manier om van A naar B te komen

Een van de mooiste mindfulness-oefeningen vind ik loopmeditatie.

Het heeft me wel even gekost, want in het begin zag ik het vooral als een soort van pauze van het mediteren… Maar inmiddels waardeer ik het.

Inmiddels waardeer ik het lopen als kalmerende beweging. Het contact met de grond stabiliseert me (meestal  ). Ik leer geleidelijk mijn lichaam steeds beter voelen.

Het is een fijne afwisseling na het zitten.

En je kunt het heel makkelijk zo in je leven vervlechten, als je toch een loopje hebt.

Dat is eenvoudigweg lopen, in een langzaam, rustig tempo, met je aandacht bij de handeling van het lopen. Het voelen van je voeten, het contact met de grond, het afrollen van de voetzolen, het buigen van je voet, het draaien van je enkel, je evenwicht, de cadans – bewust lopen. Lopen in aandacht.

Omdat lopen zo’n gewone bezigheid is, vertragen we.

Dit helpt ons om er meer bewust aandacht aan te kunnen geven.

Als je het wil oefenen met ondersteuning, dan kun je dit audiobestand gebruiken:

Het heet ‘Voetzolen’. Je kunt het binnen en buiten doen.

De beste manier om van A naar B te komen
Is helemaal in A te zijn
Frits Koster

© 2019 Hende Bauer/Centrum voor Mindfulness Den Haag, alle rechten voorbehouden

ALS JE WILT KUN JE DIT ARTIKEL GEBRUIKEN IN EEN TIJSDSCHRIFT, WEBPAGINA OF NIEUWSBRIEF als je deze tekst erbij zet met een werkende link naar de website: “Door Hende Bauer van het Centrum voor Mindfulness Den Haag, www.centrummindfulness.nl.”

Scroll naar boven