Schommel2

Mindfulness I: Mindfulness Intensive

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is een vorm van opmerkzame aandacht zonder oordelen. Hierbij richt je je aandacht op een focus, bijvoorbeeld je ademhaling of je lijf, of stel je je juist meer open, zonder voorkeur, voor wat er is. Mindfulness kun je oefenen in daarvoor ontwikkelde oefeningen die je in de training leert, maar ook in het leven van alledag, door iets gewoons met aandacht te doen.

Mindfulnesstraining

Er wordt gebruik gemaakt van meditatieve technieken. Je leert in het hier en nu te zijn, meer open te staan en je aandacht beter te richten/open te stellen. Daarnaast ontwikkel je oordeelvrije aandacht, een mildere manier van kijken naar wat er is, zonder te (ver)oordelen. Deze methode is erg geschikt voor mensen met lichamelijke klachten, stress of verschijnselen van burn-out, mensen die piekeren, of mensen met aanleg voor het ontwikkelen van depressies. De methode is ook geschikt voor mensen zonder klachten die geïnteresseerd zijn in mindfulness. Niet alleen helpt deze methode je veel ontspannener met moeilijkheden om te gaan en minder te piekeren, het helpt je ook meer open te staan en meer van het leven te genieten. 

Wil je mindfulness leren toepassen?

Mindfulness Intensive

Geschikt voor mensen die teveel in hun hoofd zitten, met aanleg voor piekeren, angst of somberheid, stress- of lichamelijke klachten, voor wie zich steeds gejaagd voelt – maar ook voor geïnteresseerden zonder klachten. Mindfulness helpt je bij het ontwikkelen van aandacht en focus, persoonlijke groei en meer bewust zijn en bewust handelen.

Deze training is het officiële programma ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de moderne mindfulnessbeweging. In deze training is er ook aandacht voor stress en omgaan met ongemakkelijke emotie/denken, en voor het toepassen van mindfulness op moeilijke momenten.

Je leert allerhande mindfulness-technieken en -oefeningen, bestaande uit meditaties, aandachts-oefeningen, en de toepassingen daarvan in het dagelijks leven en op uitdagende momenten.
Er is aandacht voor het lichaam, het denken, de adem, emoties.
We doen bewegingsoefeningen.
Er is uitleg, en af en toe een inspirerend verhaal.
Uiteraard is er veel ruimte voor uitwisseling en jouw vragen.
Je leert jezelf beter kennen en ontwikkelt de mindful houding die zo helpend is.

De Mindfulness Intensive is een intensieve basistraining, gegeven in vijf opeenvolgende dagen. Wil je de training liever rustiger aan doen en geleidelijk in je leven inbouwen? Kijk dan naar de achtweekse Basistraining Mindfulness.

Deze fijne Mindfulness Intensive is vooral geschikt voor jou als je:
Vanwege je werkrooster, privéactiviteiten of vele reizen niet in staat bent 8 weken een dagdeel in te ruimen
Van je zelf weet dat het oefenen tussen de sessies er bij in zal schieten
Je inschat dat jij juist baat zult hebben bij je een week lang intensief onderdompelen in de materie
Je al eens een 8-weekse hebt gedaan en graag op herhaling wil in een compacte vorm
Je zin hebt in een mooie week werken aan jezelf in een weldadige omgeving

27 mei - 01 juni
10:00 - 16:30

MINDFULNESS 1 | INTENSIVE | Live training | 5 dagen | 27 – 30 mei & 1 juni 2024

Geen evenementen gevonden!
Scroll naar boven