8 kussens

Mindfulness ||:
Mindful Verdiepen Mindful Communiceren MVMC

  • Heb je een mindfulnesstraining gevolgd?

  • Heb je behoefte om je verder te ontwikkelen met mindfulness?

  • Wil je leren mindfulness toe te passen in je leven?

  • Wil je leren mindful in contact met anderen te staan?

In de MVMC-training verdiep je je mindfulnessbeoefening en breid je je vaardigheden uit naar de omgang met anderen. Er is aandacht voor authenticiteit en het verdiepen van het contact.

In 6 bijeenkomsten wordt je toolbox uitgebreid met: 

  • Kalmtemeditatie waarmee je kalmte en concentratie ontwikkelt van waaruit helderheid, wijsheid en creativiteit kan ontstaan.

  • We doen verschillende meditaties waarmee we ons lichaamsbewustzijn vergroten. Dit helpt ons bij verdere stressreductie en in contact met anderen.

  • Mildheidmeditatie. Een meditatie waarmee je milder en vriendelijker wordt naar jezelf en anderen toe. 

  • Yin-yoga. Een toegankelijke yogavorm die onder andere helpt om het hele lichaam/geest systeem te ontspannen.

  • Waardegerichte meditatie om meer richting te kunnen geven aan ons leven en meer vanuit onze waarden te leven.

Mindful communiceren 

We onderzoeken hoe we aan de hand van praktische communicatie-richtlijnen de relatie met onszelf en anderen kunnen verdiepen en waar mogelijk verbeteren. We doen dit stapsgewijs. We zullen hiervoor verschillende (interactieve) oefeningen doen. Elke week zetten we een ander perspectief in het licht. Zo komen onder andere aan bod: aandachtig luisteren, mindful spreken, bewust reageren en communiceren in geval van conflict. We onderzoeken onze eigen rol en gemoedstoestanden in contact en hoe we meer in overeeenstemming met onze behoeften kunnen communiceren. 

De communicatie wordt hierdoor meer compassievol, oprechter en interessanter. Het leven wordt mogelijk lichter en onze verbindingen met anderen prettiger en meer afgestemd. De oefeningen komen uit bestaande methodes als interpersoonlijke mindfulness, geweldloze communicatie en deep listening.  

Mindfulness en het brein 

We duiken dieper in de werking van het brein in relatie tot stress en leren onze emotieregulatie- en motivatiesystemen kennen waaruit veel van ons gedrag gestuurd en ons welzijn bepaald wordt. We ontdekken hoe verschillende elementen van mindfulness en mindful communiceren bijdragen aan het meer in balans brengen van deze systemen. Dit helpt ons om meer ontspannen aanwezig te zijn, zowel in contact met onszelf als in contact met anderen.   

Achtergrond

Deze training werd ontwikkeld door Zohair Elabd, Frits Koster en Lidewij Severins. 

Praktische gegevens 

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2,5 uur, inclusief een werkboek, audiobestanden, telefonische intake en consumpties tijdens de trainingen. De training wordt gegeven door Hende Bauer.

Geen evenementen gevonden!
Scroll naar boven